Fritesmarkt 2019

aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Waar moet België met fritesoverschot heen?

De Belgische voorraden diepvriesproducten stapelen zich op. Fritesfabrieken hebben afgelopen jaar een record hoeveelheid aardappelen verwerkt. In 2020 gingen ze daar met een grotere capaciteit nog een schepje bovenop doen. Waar moeten de producten heen nu de afzet is gestagneerd?
8 April 2020
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Duitsland gaat aan kop in DCA Spot Fritesnotering

Heel langzaam komen de fysieke Europese aardappelprijzen in beweging, wat zorgt voor een minimale stijging van de DCA Spotnotering Fritesaardappelen. Waar komt de notering deze week op uit?
29 November 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Fysieke handel op laag pitje, spotprijs licht terug

Aan het einde van elke week wordt er een DCA Spotnotering Fritesaardappelen opgemaakt. Aan de weken van verhogingen lijkt een (voorlopig) einde gekomen.
8 November 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

DCA Spotprijs Frites stijgt verder

De DCA Spotprijs Fritesaardappelen is voor de derde week op rij gestegen. Het wisselvallige weer is daar de debet aan. De DCA Spotprijs Fritesaardappelen komt in week 41 uit op...
11 Oktober 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

DCA Spotnotering aardappelen licht in de plus

De DCA Spotprijs Fritesaardappelen (SF) heeft deze week een stap naar boven gemaakt. Dit komt vooral doordat de fysieke aardappelnoteringen deze week vriendelijker zijn.
4 Oktober 2019
aardappelen aardappelverwerking

Inside Aardappelen

VS profiteert van Europees aardappeltekort

De aardappelverwerkende industrie van de Verenigde Staten laat stevige groeicijfers zien voor vrijwel alle segmenten. De wereldwijde vraag naar aardappelproducten is goed. Dankzij een Europees tekort hebben de verwerkers in het land flink kunnen profiteren.
24 September 2019
aardappelen aardappeloogst rooien Innovator aardappelrooier

Opinie Jaap Haanstra

Positie van aardappeltelers wordt steeds sterker

Elk jaar kijken we opnieuw naar de arealen die uitgeplant worden. Bij een uitbreiding behoort vaak een negatief sentiment. De stemming onder de aardappeltelers wordt er dan niet beter op. Maar moeten we langzamerhand niet eens anders gaan kijken?
13 September 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Prijs boven trots bij Chinese friteskoper

Het voortdurende handelsdispuut met de Verenigde Staten zorgt bij de Chinese kopers van aardappelproducten niet voor een verminderde interesse. Na een seizoen met hoge prijzen, hebben de Nederlandse en Belgische producten een enorme aderlating moeten ondergaan. Voorlopig zegeviert de Amerikaanse industrie.
10 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden