Biodiversiteit

biodiversiteit

Achtergrond Biodiversiteit

Biodiversiteit niet altijd beter voor ecosysteem

Meer biodiversiteit betekent lang niet altijd dat een ecosysteem beter functioneert. Een grote verscheidenheid aan plantsoorten heeft niet één op één tot resultaat dat er meer biomassa wordt gevormd. Biomassa wordt daarin gezien als de belangrijkste indicator voor plantengroei.
3 Januari 2022
biodiversiteit

Nieuws Europese Commissie

Brussel wil nieuwe doelen biodiversiteit verplichten

De Europese Commissie wil de nieuwe bioversiteitsdoelen voor 2030 en 2050 wettelijk vastleggen, aangezien de vrijwillige normen voor 2020 niet zijn gehaald.
14 April 2021
biodiversiteit

Opinie Jaap Majoor

Biodiversiteit past dus helemaal niet bij landbouw

Elke plant en dier heeft zijn eigen functie in de natuur. Dat begrijp ik drommels goed. Het is dus goed om hier aandacht aan te schenken. Alleen mogen wij niet onze boeren de schuld geven, dat zij verantwoordelijk zijn voor het 'verlies' aan biodiversiteit.
16 Februari 2021
regen melkveebedrijf nederland percelen

Nieuws Biodiversiteit

Biodiversiteit: onbekend begrip bij Nederlanders

Bijna 66% van de Nederlanders weet niet waar het begrip 'biodiversiteit' precies voor staat. Na uitleg vinden 4 van de 5 Nederlanders het wel belangrijk om de biodiversiteit in zijn of haar omgeving, Nederland én wereldwijd te beschermen. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel.
13 Oktober 2020
Het Graanschap

Achtergrond Het Graanschap

'De graanketen moet korter en transparanter zijn'

Als je aan een bakker vraagt waar zijn graan vandaan komt, dan is het antwoord eigenlijk nooit Nederland. Daar hoopt Het Graanschap verandering in te brengen. 'Wij zijn ervan overtuigd dat de graanketen korter en transparanter moet én kan zijn', zo vertelt Eva Jansen, een van de oprichters van Het Graanschap, woensdag 23 september tijdens de presentatie van het eerste brood van de nieuwe oogst.
24 September 2020
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Zonnebloemen voor extra veel organische stof

Sinds 2019 zijn zonnebloemen toegelaten in een mengsel van vanggewassen voor het Ecologisch Aandachtsgebied (EA). Dat is goed nieuws: zonnebloemen zijn niet alleen erg mooi, maar ze leveren ook nog eens enorm veel organische stof.
20 Juli 2020
BASF

Aangeboden door BASF

Biodiversiteit en intensieve landbouw bijten elkaar niet

Wereldwijd groeit de vraag naar duurzamer geproduceerd voedsel. BASF ziet het als haar verantwoordelijkheid om - met behoud van voldoende rendement voor de telers – een nog duurzamere landbouw binnen een gezonde leefomgeving mogelijk te maken. Samen met tientallen agrarische ondernemers in negen landen werkt BASF binnen het Europese Farm Network aan behoud én herstel van de biodiversiteit, de ontwikkeling van precisielandbouw en bodemgezondheid.
21 April 2020
melk zuivel consumptie

Inside Melk

Gaat consument betalen voor biodiversiteit?

Ferd Crone, de burgemeester van Leeuwarden, nam donderdag 27 juni afscheid met een symposium en kwam met een nieuw plan: 'Zet op alle pakken melk in Friese supermarkten 2,5 cent opslag en laat het ten goede komen aan extra biodiversiteit in het boerenland.' De reacties waren van alle kanten positief, maar kanttekeningen zijn er ook volop.
28 Juni 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox