Sojaprijzen

Oekraine

Nieuws Granen & Grondstoffen

Russissche graanvoorraad groeit door annexatie

De prijs van het decembercontract tarwe is dinsdag voor de tweede dag op rij gedaald. En ook op de CBOT in Chicago daalt de prijs van tarwe. Maïs beweegt op beide beurzen vooral zijwaarts en daalt licht op de Matif en stijgt een klein beetje op de CBOT. Sojabonen werden licht duurder.
5 Oktober 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Leningen voor importeurs Russisch graan

De Amerikaanse tarweoogst is de op een na kleinste van de afgelopen twintig jaar, werd maandag bekendgemaakt door het USDA. De oorzaak hiervoor is de droogte op de zogeheten Plains in het Middenwesten van het land. Het USDA verwacht dat de tarweoogst uiteindelijk uit zal komen op 1,65 miljard bushels, 7,5% minder dan de vorige schatting en slechts 3,6 miljoen bushels hoger dan de oogst van vorig jaar.
4 Oktober 2022
soja - agri

Marktupdate Granen & Grondstof

Graanmarkt moet bijkomen van oogstprognose USDA

De Europese tarwemark voelt redelijk vast aan. Het grote nieuws op de granenmarkt van dit moment komt dan ook uit Amerika. Het Wasde-rapport van het USDA heeft het nodige losgemaakt op de granenmarkt. Een aanpassing op de maïsoogst werd verwacht, maar met de sojaprognose is de handel verrast.
15 Augustus 2022
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt kruipt voorzichtig naar boven

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Graanmarkt blijft krap, logistiek de uitdaging

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dat vrijdag 10 juni is gepubliceerd is redelijk in lijn met de verwachtingen van analisten. De sojanotering op de CBoT zat de laatste dagen al flink in de lift vanwege krapte op de markt. Dat is in het Wasde-rapport nog eens bevestigd. Hoe de voorspelling voor tarwe geïnterpreteerd moet worden is lastiger door de logistieke problemen.
11 Juni 2022
wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en grondstof

Spanning in graanmarkt loopt op, soja nadert record

In aanloop naar de publicatie van het Wasde-rapport dat vanavond Nederlandse tijd gepubliceerd wordt zitten de maïs- en sojanotering flink in de lift. De tarwemarkt heeft daarentegen moeite richting te kiezen en beweegt vooral zijwaarts. De FAO waarschuwde gisteren dat de spanning op de graanmarkt nog wel even aanhoudt.
10 Juni 2022
graanexport Scheepvaart

Analyse Granen en Grondstof

Tarwemarkt hangt tussen hoop en vrees

De granenmarkt heeft een wisselende beeld laten zien de afgelopen handelssessie. Op de Matif sloot tarwe in de min terwijl op de CBoT de koers een klein stapje omhoog deed. Maïs zat op beide beurzen in de lift. Soja sloot zelfs bijna op het hoogste niveau in tien jaar.
9 Juni 2022
mais

Analyse Granen en Grondstof

Maïs blijft gevraagd ondanks relatief hoge prijs

De tarwenotering sloot in de afgelopen handelssessie op zowel de Matif als de CBoT in de min. De ontwikkelingen in het Zwarte Zee gebied zijn de belangrijkste stemmingmaker op de tarwemarkt. Door de forse prijsbewegingen van tarwe is er minder aandacht voor maïs en soja. Maar ook in die grondstoffen vindt een opmerkelijke ontwikkeling plaats.
8 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox