Sojaprijzen

graan graanexport

Analyse Granen

Correctie op CBoT, oorlog blijft de markt beheersen

Ook afgelopen nacht tikten de tarwenoteringen op de CBoT het daglimiet aan. Alleen ging het dit maal niet om de bovenkant,  maar juist om de onderkant. De reeks van zes dagen van sterk stijgende tarwenoteringen is daarmee gebroken.
9 Maart 2022
graan soja zaaien

Analyse Granen & Grondstof

Soja deed het rustig aan maar maakt U-turn

Na een all-time recordprijs voor sojabonen toonde de Amerikaanse termijnmarkt afgelopen week een dalende koers. Dit weekend werd de weg naar boven weer ingezet. De markt voor oliehoudende zaden trekt wereldwijd verder aan en dat laat ook de koers van soja niet koud.
7 Maart 2022
graan soja

Nieuws Sojabonen

Iets minder soja ingevoerd, wel recordimportwaarde

Nederland heeft afgelopen jaar voor €1,86 miljard aan sojabonen ingevoerd, een recordimportwaarde. In kilo's werd iets minder ingevoerd. Van de grootste sojaleverancier Brazilië werd wel 2% meer soja afgenomen.
2 Maart 2022
soja

Analyse Granen & grondstof

Prijs voergrondstoffen blijft doorstijgen

De voermarkt (maïs en soja) laat zich minder beïnvloeden door de spanning rond Oekraïne dan bij tarwe het geval is. Vooral de sojamarkt heeft een sterke onderstroom door tegenvallende opbrengstcijfers in Zuid-Amerika. Dit resulteert erin dat de voergrondstoffen ook de komende tijd stevig geprijsd blijven.
21 Februari 2022
soja Agrifoto

Nieuws Granen & Grondstof

Wasde-rapport opent weg voor (nog) hogere sojaprijs

In hun maandelijkse vraag- en aanbodrapportage opent het Amerikaanse landbouwministerie USDA de weg voor een (nog) hogere sojabonenprijs. Het schat de wereldwijde productie en eindvoorraad lager in. Voor tarwe en maïs is het rapport getemperd in hun verwachtingen.
10 Februari 2022
graan soja

Analyse Sojaolie

Biobrandstofmarkt blijft een trigger voor sojaolie

De markt voor biobrandstoffen blijft dit jaar een trigger voor de prijs van sojaolie, stellen analisten van marktbureau IndexBox. De verwachting is dat de gemiddelde exportprijs met 4% stijgt. Niet alleen de hoge vraag naar biobrandstoffen speelt een rol, maar ook de lagere soja-opbrengsten in Brazilië en Argentinië hebben effect.
18 Januari 2022

Analyse Marktflits granen

Amerikanen zetten tarwekoers onder druk

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft met het Wasde-rapport de internationale tarwenoteringen onder druk gezet. De Matif sloot mede daardoor op het laagste niveau in maanden. Voorspelde regen in Zuid-Amerika drukte de soja koers op de CBoT. 
17 Januari 2022
akkerbouw graan soja

Analyse Granen & grondstof

Wat hebben de voergrondstoffen in petto?

Droogte in Zuid-Amerika zorgt ervoor dat de markt voor korrelmaïs en sojabonen een opleving krijgen. Vooral de sojamarkt voelt sterk aan. Wat doet dit met de markt voor voergrondstoffen en op welke prijsniveaus mogen we de komende maanden rekenen?
10 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief