Sojaprijzen

tarweoogst Agrifoto tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt kruipt voorzichtig naar boven

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022
tarweoogst Agrifoto tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Graanmarkt blijft krap, logistiek de uitdaging

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dat vrijdag 10 juni is gepubliceerd is redelijk in lijn met de verwachtingen van analisten. De sojanotering op de CBoT zat de laatste dagen al flink in de lift vanwege krapte op de markt. Dat is in het Wasde-rapport nog eens bevestigd. Hoe de voorspelling voor tarwe geïnterpreteerd moet worden is lastiger door de logistieke problemen.
11 Juni 2022
Agrifoto wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en grondstof

Spanning in graanmarkt loopt op, soja nadert record

In aanloop naar de publicatie van het Wasde-rapport dat vanavond Nederlandse tijd gepubliceerd wordt zitten de maïs- en sojanotering flink in de lift. De tarwemarkt heeft daarentegen moeite richting te kiezen en beweegt vooral zijwaarts. De FAO waarschuwde gisteren dat de spanning op de graanmarkt nog wel even aanhoudt.
10 Juni 2022
graanexport schip

Analyse Granen en Grondstof

Tarwemarkt hangt tussen hoop en vrees

De granenmarkt heeft een wisselende beeld laten zien de afgelopen handelssessie. Op de Matif sloot tarwe in de min terwijl op de CBoT de koers een klein stapje omhoog deed. Maïs zat op beide beurzen in de lift. Soja sloot zelfs bijna op het hoogste niveau in tien jaar.
9 Juni 2022
mais

Analyse Granen en Grondstof

Maïs blijft gevraagd ondanks relatief hoge prijs

De tarwenotering sloot in de afgelopen handelssessie op zowel de Matif als de CBoT in de min. De ontwikkelingen in het Zwarte Zee gebied zijn de belangrijkste stemmingmaker op de tarwemarkt. Door de forse prijsbewegingen van tarwe is er minder aandacht voor maïs en soja. Maar ook in die grondstoffen vindt een opmerkelijke ontwikkeling plaats.
8 Juni 2022
mais

Analyse Granen & Grondstof

Ook voergrondstoffen opnieuw hoger geprijsd

Een fikse prijsopleving voor tarwe laat ook de koersen van korrelmaïs en sojabonen niet ongemoeid. Vooral eerstgenoemde toont een opleving. Wat eveneens meespeelt, is de moeizaam verlopende inzaai in de Verenigde Staten. Op het Europees continent is het vooralsnog rustig.
16 Mei 2022
soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Neutraal Wasde-rapport laat tarwemarkt bewegen

De tarwenotering op de CBoT in Chicago heeft voor de tweede dag op rij flink ingeleverd. Het Wasde-rapport van het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten speelt daar een grote rol bij. Het rapport bevatte op zich geen grote verrassingen, maar ook dat nieuws brengt de buitengewoon volatiele markten in beweging.
10 Maart 2022
graanexport graan - agri

Analyse Granen

Correctie op CBoT, oorlog blijft de markt beheersen

Ook afgelopen nacht tikten de tarwenoteringen op de CBoT het daglimiet aan. Alleen ging het dit maal niet om de bovenkant,  maar juist om de onderkant. De reeks van zes dagen van sterk stijgende tarwenoteringen is daarmee gebroken.
9 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox