Sojaprijzen

haven Oekraine Odessa

Analyse Granen & Grondstof

Granenmarkt omhoog door onrust in Zwarte Zeegebied

Het decembercontract tarwe op de Matif opende maandag 2,2% hoger en het decembercontract tarwe op de CBOT opende 1,7% hoger. Reden voor de stijging is het Russische bombardement op Oekraïne. Hoewel signalen erop wijzen dat de Oekraïense graanterminals niet geraakt zijn, kan schade aan infrastructuur zoals de spoorwegen toekomstige transporten vertragen. 
10 Oktober 2022
export logistiek Rotterdam containers

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse graanexport staat onder druk

De prijzen van het decembercontracten tarwe op de Matif en de CBOT zijn donderdag flink gedaald en bereikten aan het eind van de dag het laagste punt in meer dan een week. Ook het novembercontract voor maïs werd op beide beurzen goedkoper. Tot slot daalde ook de prijs van het novembercontract voor sojabonen op de CBOT.
7 Oktober 2022
Oekraine

Nieuws Granen & Grondstoffen

Russissche graanvoorraad groeit door annexatie

De prijs van het decembercontract tarwe is dinsdag voor de tweede dag op rij gedaald. En ook op de CBOT in Chicago daalt de prijs van tarwe. Maïs beweegt op beide beurzen vooral zijwaarts en daalt licht op de Matif en stijgt een klein beetje op de CBOT. Sojabonen werden licht duurder.
5 Oktober 2022
graanoogst tarweoogst

Analyse Granen & Grondstof

Leningen voor importeurs Russisch graan

De Amerikaanse tarweoogst is de op een na kleinste van de afgelopen twintig jaar, werd maandag bekendgemaakt door het USDA. De oorzaak hiervoor is de droogte op de zogeheten Plains in het Middenwesten van het land. Het USDA verwacht dat de tarweoogst uiteindelijk uit zal komen op 1,65 miljard bushels, 7,5% minder dan de vorige schatting en slechts 3,6 miljoen bushels hoger dan de oogst van vorig jaar.
4 Oktober 2022
soja - agri

Marktupdate Granen & Grondstof

Graanmarkt moet bijkomen van oogstprognose USDA

De Europese tarwemark voelt redelijk vast aan. Het grote nieuws op de granenmarkt van dit moment komt dan ook uit Amerika. Het Wasde-rapport van het USDA heeft het nodige losgemaakt op de granenmarkt. Een aanpassing op de maïsoogst werd verwacht, maar met de sojaprognose is de handel verrast.
15 Augustus 2022
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

De tarwemarkt kruipt voorzichtig naar boven

Het effect van de hitte golf in de VS is merkbaar op de graannoteringen. Ook daar lopen de temperaturen op. Daarnaast krijgen de Amerikaanse handelaren nog een zetje in de rug door het rentebeleid van de FED. Maar ook de export van graan uit Oekraïne blijft de gemoederen bezig houden.
17 Juni 2022
tarweoogst tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen & Grondstof

Graanmarkt blijft krap, logistiek de uitdaging

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) dat vrijdag 10 juni is gepubliceerd is redelijk in lijn met de verwachtingen van analisten. De sojanotering op de CBoT zat de laatste dagen al flink in de lift vanwege krapte op de markt. Dat is in het Wasde-rapport nog eens bevestigd. Hoe de voorspelling voor tarwe geïnterpreteerd moet worden is lastiger door de logistieke problemen.
11 Juni 2022
wintertarwe tarwe - agri graan - agri

Analyse Granen en grondstof

Spanning in graanmarkt loopt op, soja nadert record

In aanloop naar de publicatie van het Wasde-rapport dat vanavond Nederlandse tijd gepubliceerd wordt zitten de maïs- en sojanotering flink in de lift. De tarwemarkt heeft daarentegen moeite richting te kiezen en beweegt vooral zijwaarts. De FAO waarschuwde gisteren dat de spanning op de graanmarkt nog wel even aanhoudt.
10 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden