Sojaprijzen

graanexport Scheepvaart

Analyse Granen en Grondstof

Tarwemarkt hangt tussen hoop en vrees

De granenmarkt heeft een wisselende beeld laten zien de afgelopen handelssessie. Op de Matif sloot tarwe in de min terwijl op de CBoT de koers een klein stapje omhoog deed. Maïs zat op beide beurzen in de lift. Soja sloot zelfs bijna op het hoogste niveau in tien jaar.
9 Juni 2022
mais

Analyse Granen en Grondstof

Maïs blijft gevraagd ondanks relatief hoge prijs

De tarwenotering sloot in de afgelopen handelssessie op zowel de Matif als de CBoT in de min. De ontwikkelingen in het Zwarte Zee gebied zijn de belangrijkste stemmingmaker op de tarwemarkt. Door de forse prijsbewegingen van tarwe is er minder aandacht voor maïs en soja. Maar ook in die grondstoffen vindt een opmerkelijke ontwikkeling plaats.
8 Juni 2022
mais

Analyse Granen & Grondstof

Ook voergrondstoffen opnieuw hoger geprijsd

Een fikse prijsopleving voor tarwe laat ook de koersen van korrelmaïs en sojabonen niet ongemoeid. Vooral eerstgenoemde toont een opleving. Wat eveneens meespeelt, is de moeizaam verlopende inzaai in de Verenigde Staten. Op het Europees continent is het vooralsnog rustig.
16 Mei 2022
soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Neutraal Wasde-rapport laat tarwemarkt bewegen

De tarwenotering op de CBoT in Chicago heeft voor de tweede dag op rij flink ingeleverd. Het Wasde-rapport van het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten speelt daar een grote rol bij. Het rapport bevatte op zich geen grote verrassingen, maar ook dat nieuws brengt de buitengewoon volatiele markten in beweging.
10 Maart 2022
graanexport graan - agri

Analyse Granen

Correctie op CBoT, oorlog blijft de markt beheersen

Ook afgelopen nacht tikten de tarwenoteringen op de CBoT het daglimiet aan. Alleen ging het dit maal niet om de bovenkant,  maar juist om de onderkant. De reeks van zes dagen van sterk stijgende tarwenoteringen is daarmee gebroken.
9 Maart 2022
soja - agri

Analyse Granen & Grondstof

Soja deed het rustig aan maar maakt U-turn

Na een all-time recordprijs voor sojabonen toonde de Amerikaanse termijnmarkt afgelopen week een dalende koers. Dit weekend werd de weg naar boven weer ingezet. De markt voor oliehoudende zaden trekt wereldwijd verder aan en dat laat ook de koers van soja niet koud.
7 Maart 2022
soja - food

Nieuws Sojabonen

Iets minder soja ingevoerd, wel recordimportwaarde

Nederland heeft afgelopen jaar voor €1,86 miljard aan sojabonen ingevoerd, een recordimportwaarde. In kilo's werd iets minder ingevoerd. Van de grootste sojaleverancier Brazilië werd wel 2% meer soja afgenomen.
2 Maart 2022
soja - agri

Analyse Granen & grondstof

Prijs voergrondstoffen blijft doorstijgen

De voermarkt (maïs en soja) laat zich minder beïnvloeden door de spanning rond Oekraïne dan bij tarwe het geval is. Vooral de sojamarkt heeft een sterke onderstroom door tegenvallende opbrengstcijfers in Zuid-Amerika. Dit resulteert erin dat de voergrondstoffen ook de komende tijd stevig geprijsd blijven.
21 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden