Sojaprijzen

akkerbouw soja - agri

Inside CBS

Helft soja komt uit Brazilië, invoervolume stijgt

Van de 4,4 miljoen ton soja die in 2020 in Nederland aankwam, was bijna de helft afkomstig uit Brazilië. Dit is een herkomstland met een groeiend aandeel in de mondiale sojahandel, maar Nederland importeert de laatste jaren ook steeds meer vanuit andere bestemmingen, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
30 November 2021
brazilie soja - agri

Achtergrond Eiwitgewassen

Deze landen produceren de meeste eiwitgewassen

De teelt van eiwitgewassen is steeds meer in trek. Niet vreemd, met het oog op de eiwittransitie die gaande is. Maar welk land in Europa teelt eigenlijk de meeste soja? En waar is de teelt van bijvoorbeeld veldbonen of erwten het grootste? Statistiekbureau Eurostat zette het recentelijk op een rijtje.
29 November 2021
brazilie soja - agri

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Roep NGO's om zuivere soja bereikt klein deel markt

Wat er het eerst was: de samenwerking van FrieslandCampina met Agrifirm voor ontbossingsvrije soja of de actie van een aantal NGO's en publieksmedia tegen ontbossingsvrije soja, dat is betwistbaar. Interessantere vraag is: helpt het huidige certificeringssysteem voor soja?
25 November 2021
akkerbouw soja - agri

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Een-tweetje Agrifirm en FrieslandCampina in soja

FrieslandCampina en Agrifirm gaan samen optrekken om een gescheiden aanvoerstroom van ontbossingsvrije soja te realiseren. Beide coöperaties vinden dat het gebruik hiervan sneller moet een ook kan. Daarom wordt hiervoor volgend jaar een pilotproject opgetuigd.
23 November 2021
graanoogst

Inside Granen & Grondstof

Graanvoorraad valt kleiner uit in Wasde-rapport

Het Wasde-rapport van het Amerikaanse ministerie (USDA) heeft het afgelopen jaar al meerdere keren voor verrassingen gezorgd op de granenmarkt en dat is nu niet anders. De markt leek gezien de prijsontwikkeling van de laatste dagen op de beurs in Chicago uit te gaan van bearish nieuws in het rapport van deze maand. Dat pakte toch anders uit.
10 November 2021
mais maisoogst

Inside Granen en grondstof

Meer maïs en soja, terwijl tarwevoorraad krimpt

Het Amerikaanse landbouwministerie heeft de oogstprognose voor soja en maïs licht naar boven bijgesteld in de oktober editie van het Wasde-rapport. De markt hield hier volgens verschillende analisten al rekening mee. Alleen de sojavoorraad doet de wenkbrauwen fronsen. Bij tarwe is de verwachting juist dat de voorraad krimpt. Wat betekent dat voor de prijsontwikkeling?
13 Oktober 2021
mais maisoogst rusland

Inside Granen

Maïs- en sojamarkt aarzelen en wachten af

De Amerikaanse termijnmarkt CBoT heeft duidelijk gas terug genomen in afwachting van nieuwe informatie. Exportcijfer en nieuwe opbrengstcijfers moeten duiding geven aan de markt en welke prijzen hierbij horen. In Europa merken we weinig van deze aarzeling.
11 Oktober 2021
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen

Oogst vordert vlot, export betert, prijs omlaag

Hoge temperaturen en gunstige omstandigheden in de Amerikaanse Midwest zorgen ervoor dat de oogst van korrelmaïs en sojabonen vlot van start is gegaan en snel vordert. Ondanks dat op het exportfront positieve berichten naar buiten komen dalen de grondstoffenprijzen wel. In Europa is het tegenovergestelde waar. Daar stijgt korrelmaïs juist in prijs. Hoe is dit mogelijk en gaat de prijs dicht bij huis ook dalen?
27 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden