Melkveehouderij Groot-Brittannië

melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Coronacrisis

Ruime corona-compensatie voor Britse melker

De Britse regering heeft vandaag (18 juni) een fonds opengesteld waar Engelse veehouders zich kunnen melden voor een 'corona compensatie'. De uitbetaling kan oplopen tot een grove £10.000 (omgerekend €12.480). Boeren kunnen aanspraak maken op de regeling als hun melkprijs sinds februari met een kwart gedaald is.
19 Juni 2020
Engeland Groot Brittannie

Nieuws Melk

Britse melkveehouders verliezen 9,4 miljoen pond

Volgens een nieuw onderzoek van het ADHB zullen de Britse melkveehouders over de maand april een financiële klap van £9,4 miljoen te verduren krijgen. Melkveehouders kampen met meerdere nadelige gevolgen van de coronacrisis.
4 Mei 2020
Brexit Engeland Groot Brittannie

Nieuws Coronacrisis

VK versoepelt regels om zuivelindustrie te steunen

De wereldwijde zuivelindustrie wordt hard geraakt door de uitbraak van het COVID-19 virus. Zoals bekend wordt in sommige landen de melk weggespoeld, omdat er niet voldoende capaciteit is om het te verwerken. In het Verenigd Koninkrijk wil de overheid er nu alles aan doen om verspilling te voorkomen.
20 April 2020
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Corona

Ook de Britten dumpen nu de melk

De problemen omtrent het ophalen van de melk zijn overgeslagen naar Europa. In navolging van de Verenigde Staten en Canada wordt nu ook aan melkveehouders in het Vereningd Koninkrijk gevraagd om de melk te dumpen.
7 April 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Nieuws Melk

Aantal melkveehouders in Groot-Brittannië daalt

Het aantal melkveehouders in Groot-Brittannië is gedaald tot minder dan 9.000. Dit is opvallend, omdat de zuivelproductie naar verwachting naar een recordhoogte stijgt. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Agricultural and Horticultural Development Board (AHDB).
4 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden