Global Dairy Trade

Marktflits Zuivel

Trendbreuk op melkpoedermarkt?

De melkpoederprijzen waren tot voorkort bezig aan een historische opmars, maar nu buigt de markt plotseling af. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt de ontwikkelingen en verwijst daarbij naar de Global Dairy Trade waar de melkpoederprijzen eveneens terrein verloren. 
20 April 2022
melkpoeder

Analyse Zuivel Business

Global Dairy Trade krijgt stevig tikje naar beneden

Na twee kleine neerwaartse correcties heeft de Global Dairy Trade (GDT) op dinsdag 19 april een stevig tikje gekregen. De mix van ontwikkelingen op de mondiale zuivelmarkt ligt aan deze daling ten grondslag. Of de Nieuw-Zeelandse internetveiling hiermee ook de toon voor de Europese zuivelmarkt zet, is de vraag. 
19 April 2022
Fonterra nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Minnetjes nemen toe op Global Dairy Trade

De daling van de Global Dairy Trade-index, die was ingezet bij de vorige veiling, zette door op event nummer 305 van 5 april. De index als geheel daalde met 1%, wat 0,1% meer is dan vorige keer, maar er waren ook meer productprijzen die daalden. Magere melkpoeder en Cheddar waren de belangrijkste stijgers en gingen dus tegen de trend in.
5 April 2022
zuivel kaas

Analyse Zuivelmarkt

Global Dairy Trade laat trendbreuk(je) zien

De opmars die de Global Dairy Trade in de voorbije maanden liet zien, is vandaag (15 maart) beëindigd. Tijdens de tweede zuivelveiling in maart toont de gemiddelde prijs een lichte daling en daarmee dus een trendbreuk. Of althans een breukje. Dit neemt niet weg dat sommige fabricaten verder aantrekken.
15 Maart 2022
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelmarkt

Global Dairy Trade blijft strooien met dikke plussen

Net nu de rek uit de zuivelmarkt in Europa leek te zijn, stijgt de Global Dairy Trade (GDT) hard verder. Aan de opmars lijkt maar geen einde te komen, sinds oktober al laat de stemmingbepalende zuivelveiling in Nieuw-Zeeland telkens grote prijsstijgingen zien.
1 Maart 2022
melkpoeder

Analyse Business Zuivel

Weer sterk stijgende prijzen op Global Dairy Trade

Op de Global Dairy Trade (GDT) zijn de prijzen voor zuivelproducten als boter en melkpoeder vandaag (dinsdag 15 februari) weer de derde keer op rij fors gestegen. Hiermee stijgt de gemiddelde prijsindex van de Nieuw-Zeelandse internetveiling naar het hoogste niveau sinds het voorjaar van 2013. Wat drijft de prijzen zo hoog op?
15 Februari 2022
melkpoeder

Analyse Business Zuivel

Zuivelprijzen blijven stijgen op Global Dairy Trade

De zuivelprijzen op de veildag van de Global Dairy Trade (GDT) zijn vandaag (dinsdag 1 februari) weer stevig gestegen. Dit is de tweede opeenvolgende keer, nadat de prijzen twee weken terug ook al fors waren opgelopen. De GDT staat nu op het hoogste niveau sinds februari 2014. Wat is er aan de hand?
1 Februari 2022
zuivel boter boterproductie

Analyse Global Dairy Trade

Zuivelprijzen maken een sprong bij jubileum GDT

De zuivelprijzen zijn op de eerste Global Dairy Trade van het jaar onverwacht hard omhoog gegaan. Daarmee krijgt de 300e veilingeditie - die tweewekelijks door de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra wordt georganiseerd - een extra tintje.
18 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief