Global Dairy Trade

zuivel kaas kaasproductie zuivelverwerking

Nieuws Zuivelbusiness

Global Dairy Trade behoorlijk zwakker

De prijzen van zuivelfabricaten als boter, kaas en melkpoeder hebben op de Global Dairy Trade die vandaag plaatsvond behoorlijk ingeleverd.
21 Maart 2023
kaas Cheddar

Nieuws Zuivel

Op cheddar na stabiel beeld op Global Dairy Trade

Met uitzondering van de cheddar die een forse prijscorrectie laat zien, beweegt de Global Dairy Trade vrij stabiel tijdens de eerste veilingssessie van maart.
7 Maart 2023
boter

Analyse Zuivelbusiness

Global Dairy Trade zet grote stap omhoog

Maandenlang zat de zuivelmarkt in een neerwaartse trend, maar de veilingsresultaten op de vandaag (7 februari) gehouden Global Dairy Trade geven nu duidelijk een ander beeld af. Met uitzondering van magere melkpoeder trekken de prijzen aan, waarbij boter erboven uitspringt.
7 Februari 2023
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Nieuws Zuivelbusiness

Rimpelloze GDT lichtpuntje voor zuivelmarkt

De zuivelmarkt is 2023 uiterst stroef begonnen, maar de vrijwel onveranderde prijzen (op die van cheddar na) op de Global Dairy Trade lijken aan te sturen naar meer stabiliteit.
17 Januari 2023
boter

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade naar laagste niveau sinds 2020

Ook op de eerste Global Dairy Trade van 2023 blijft de trend neerwaarts. Vooral magere melkpoeder moet een behoorlijk stevige tik incasseren die waarschijnlijk verband houdt met verminderde Chinese koopinteresse nu het land in de greep is van corona.
3 Januari 2023
melkpoeder

Nieuws Zuivel

Zuivelveiling Global Dairy Trade sluit 2022 in mineur

De afgelopen twee veilingen liet de Global Dairy Trade licht marktherstel zien, maar tijdens de laatste zuivelveiling van 2023 steekt de prijsdruk opnieuw de kop op. Vooral de melkpoeders zijn stevig afgewaardeerd.
20 December 2022
melkpoeder

Nieuws Global Dairy Trade

Zuivelprijzen op Global Dairy Trade tonen bodem

De zuivelprijzen op de Global Dairy Trade (GDT) laten tijdens de eerste veiling van december in veel gevallen een bodem zien. Alleen boter en lactose moeten nog een verlaging incasseren.
6 December 2022
melkpoeder

Nieuws Global Dairy Trade

Melkpoederprijs weet weer wat stijgen is

Na een paar pittige prijsdalingen laten de prijsontwikkelingen op de Global Dairy Trade nu een stabilisering zien. De melkpoeders tonen zelfs een behoorlijke opwaartse correctie. Boter en kaas noteren wel wat zwakker.
15 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox