Global Dairy Trade

melkpoeder

Analyse Business Zuivel

Weer sterk stijgende prijzen op Global Dairy Trade

Op de Global Dairy Trade (GDT) zijn de prijzen voor zuivelproducten als boter en melkpoeder vandaag (dinsdag 15 februari) weer de derde keer op rij fors gestegen. Hiermee stijgt de gemiddelde prijsindex van de Nieuw-Zeelandse internetveiling naar het hoogste niveau sinds het voorjaar van 2013. Wat drijft de prijzen zo hoog op?
15 Februari 2022
melkpoeder

Analyse Business Zuivel

Zuivelprijzen blijven stijgen op Global Dairy Trade

De zuivelprijzen op de veildag van de Global Dairy Trade (GDT) zijn vandaag (dinsdag 1 februari) weer stevig gestegen. Dit is de tweede opeenvolgende keer, nadat de prijzen twee weken terug ook al fors waren opgelopen. De GDT staat nu op het hoogste niveau sinds februari 2014. Wat is er aan de hand?
1 Februari 2022
zuivel boter boterproductie

Analyse Global Dairy Trade

Zuivelprijzen maken een sprong bij jubileum GDT

De zuivelprijzen zijn op de eerste Global Dairy Trade van het jaar onverwacht hard omhoog gegaan. Daarmee krijgt de 300e veilingeditie - die tweewekelijks door de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra wordt georganiseerd - een extra tintje.
18 Januari 2022
Fonterra

Analyse Zuivelmarkt

Sluitstuk Global Dairy Trade geeft gemixt beeld

Tijdens de laatste Global Dairy Trade (GDT) van dit jaar neemt de gemiddelde prijs gas terug. Dit komt vooral door een aanzienlijke daling van de volle melkpoedernotering. Magere melkpoeder, cheddar en boter trekken wel verder in waarde aan.
21 December 2021
Cheddar

Analyse Global Dairy Trade

Opnieuw laat Global Dairy Trade een stijging zien

De Global Dairy Trade heeft gisteren voor de negen achtereenvolgende keer een stijging laten zien. Boter was de aanjager met een stijging van bijna 5%, maar ook de melkpoeder en cheddar wonnen terrein.
8 December 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Global Dairy Trade stijgt vrolijk verder

De Global Dairy Trade laat deze week opnieuw een stijging zien, terwijl de stemmingbepalende zuivelveiling in Nieuw-Zeeland tijdens de vorige edities ook al hard omhoog ging.
16 November 2021
kaas Cheddar

Inside Melk

Extreme prijsstijgingen op Global Dairy Trade

Net nu de zuivelprijzen - na een hevige rally - leken af te vlakken, schiet de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland hard omhoog. Daarmee krijgt de markt een nieuwe impuls. Vooral de prijsstijging van Cheddar in onwaarschijnlijk groot. Wat betekent dit voor de Europese markt?
3 November 2021
boter boterproductie

Inside Melk

Boterprijs aanjager op hogere Global Dairy Trade

De opmars van de zuivelprijzen zet door. Op de Global Dairy Trade die vandaag (19 oktober) plaatsvond, zijn opnieuw noemenswaardige prijsverhogingen zichtbaar. Met name de boterprijs knalt omhoog, maar ook de melkpoeders noteren in het groen. Wat betekent dit voor de melkprijzen?
19 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief