Global Dairy Trade

melkpoeder

Nieuws Zuivel

Zuivelveiling Global Dairy Trade sluit 2022 in mineur

De afgelopen twee veilingen liet de Global Dairy Trade licht marktherstel zien, maar tijdens de laatste zuivelveiling van 2023 steekt de prijsdruk opnieuw de kop op. Vooral de melkpoeders zijn stevig afgewaardeerd.
20 December 2022
melkpoeder

Nieuws Global Dairy Trade

Zuivelprijzen op Global Dairy Trade tonen bodem

De zuivelprijzen op de Global Dairy Trade (GDT) laten tijdens de eerste veiling van december in veel gevallen een bodem zien. Alleen boter en lactose moeten nog een verlaging incasseren.
6 December 2022
melkpoeder

Nieuws Global Dairy Trade

Melkpoederprijs weet weer wat stijgen is

Na een paar pittige prijsdalingen laten de prijsontwikkelingen op de Global Dairy Trade nu een stabilisering zien. De melkpoeders tonen zelfs een behoorlijke opwaartse correctie. Boter en kaas noteren wel wat zwakker.
15 November 2022
melkpoeder

Nieuws Global Dairy Trade

Melkpoeder hard onderuit op Global Dairy Trade

De Global Dairy Trade kan de dalende tendens nog niet doorbreken. Op de eerste veiling van november kleuren de noteringen opnieuw overwegend rood. Vooral de melkpoeders krijgen er stevig van langs.
1 November 2022
kaas Cheddar

Nieuws Global Dairy Trade

Global Dairy Trade: Zuivelmarkt glijdt verder af

De zuivelprijzen op de Global Dairy Trade zijn vandaag (18 oktober) opnieuw stevig afgewaardeerd. Vooral magere melkpoeder krijgt er flink van langs. De uitslag bevestigt het zwakke sentiment dat de zuivelmarkt al langere tijd teistert.
18 Oktober 2022
boter

Analyse Zuivel

Zuivelprijzen op Global Dairy Trade in de min

Het zwakkere beeld op de zuivelmarkt komt ook tot uiting op de Global Dairy Trade die vandaag (4 oktober) plaatsvond. Na twee prijsstijgingen op rij schiet de trendsettende zuivelveiling nu in het rood. Vooral de boterprijs krijgt een behoorlijke optater.
4 Oktober 2022
kaas Cheddar

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade stijgt, maar overtuigt niet

De Global Dairy Trade heeft ook tijdens de tweede veiling in september terrein weten te winnen. Daarmee toont de graadmeter op de mondiale zuivelmarkten voor de tweede keer op rij herstel.
20 September 2022
kaas mozzarella

Nieuws Zuivel

Global Dairy Trade breekt met negatieve trend

Maandenlang zat de Global Dairy Trade in een neerwaartse spiraal, maar die is vandaag (6 september) doorbroken. Zowel boter, kaas en melkpoeder zetten weer stappen naar boven.
6 September 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox