Global Dairy Trade

Fonterra

Analyse Zuivelmarkt

Sluitstuk Global Dairy Trade geeft gemixt beeld

Tijdens de laatste Global Dairy Trade (GDT) van dit jaar neemt de gemiddelde prijs gas terug. Dit komt vooral door een aanzienlijke daling van de volle melkpoedernotering. Magere melkpoeder, cheddar en boter trekken wel verder in waarde aan.
21 December 2021
Cheddar

Analyse Global Dairy Trade

Opnieuw laat Global Dairy Trade een stijging zien

De Global Dairy Trade heeft gisteren voor de negen achtereenvolgende keer een stijging laten zien. Boter was de aanjager met een stijging van bijna 5%, maar ook de melkpoeder en cheddar wonnen terrein.
8 December 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Global Dairy Trade stijgt vrolijk verder

De Global Dairy Trade laat deze week opnieuw een stijging zien, terwijl de stemmingbepalende zuivelveiling in Nieuw-Zeeland tijdens de vorige edities ook al hard omhoog ging.
16 November 2021
kaas Cheddar

Inside Melk

Extreme prijsstijgingen op Global Dairy Trade

Net nu de zuivelprijzen - na een hevige rally - leken af te vlakken, schiet de Global Dairy Trade in Nieuw-Zeeland hard omhoog. Daarmee krijgt de markt een nieuwe impuls. Vooral de prijsstijging van Cheddar in onwaarschijnlijk groot. Wat betekent dit voor de Europese markt?
3 November 2021
boter boterproductie

Inside Melk

Boterprijs aanjager op hogere Global Dairy Trade

De opmars van de zuivelprijzen zet door. Op de Global Dairy Trade die vandaag (19 oktober) plaatsvond, zijn opnieuw noemenswaardige prijsverhogingen zichtbaar. Met name de boterprijs knalt omhoog, maar ook de melkpoeders noteren in het groen. Wat betekent dit voor de melkprijzen?
19 Oktober 2021
Cheddar

Inside Melk

Global Dairy Trade laat wisselend beeld zien

Tijdens de voorlaatste veiling liet de Global Dairy Trade (GDT) nog de grootste stijging in 7 maanden zien, maar die lijn kon vandaag niet worden doorgetrokken. Daar waar boter een cheddar een kleine daling laten zien, maakt de prijs van volle melkpoeder wel een sprongetje.
21 September 2021
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Inside Melk

Grootste stijging Global Dairy Trade in 7 maanden

De Global Dairy Trade heeft vandaag (dinsdag 7 september) de grootste gemiddelde prijsstijging in 7 maanden genoteerd. De prijzen van alle zuivelproducten, van melkpoeders, boter en cheddar, stegen op de Nieuw-Zeelandse internetveiling. Het illustreert de opwaartse beweging op de mondiale zuivelmarkt.
7 September 2021
boter boterproductie

Inside Business Zuivel

Global Dairy Trade plust voor het eerst sinds april

Na 8 veildagen met een gemiddelde prijsdaling is de Global Dairy Trade (GDT) van dinsdag 17 augustus met een kleine plus geëindigd. Hiermee geeft de GDT voor het eerst sinds 6 april van dit jaar een positief signaal af aan de mondiale zuivelmarkt. De gangmakers achter deze bescheiden opwaartse beweging waren vooral boter en mager melkpoeder.
17 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief