Aardappelareaal 2019

aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Duitse oogst tuimelt na areaalcorrectie

Het officiële Duitse statistiekbureau Destatis hield lange tijd vast aan een fikse stijging van het aardappelareaal in hun land. Nu verschillende deelstaten nieuwe cijfers bekend maken over het areaal, wordt dit naar beneden bijgesteld. Tezamen met een lage hectare-opbrengst resulteert dat in een flink lagere totaaloogst.
31 December 2019

BB TV Grond

Akkerbouwareaal in 10 jaar tijd opvallend gewijzigd

Het Nederlandse akkerbouwareaal heeft over de afgelopen 10 jaar opvallende veranderingen doorgemaakt. In deze update bespreekt marktexpert Anne Jan Doorn hoe het aardappel- en uienareaal in verschillende provincies veranderd is. 
29 November 2019
china

Inside Aardappelen

Chinees aardappelareaal daalt met 600.000 hectare

Het aardappelareaal in China is de afgelopen jaren plotseling met 600.000 hectare gedaald. Zelfs voor de fikse oppervlakte waarop China aardappelen teelt, is een daling van 12,5% fors te noemen. Wat is er aan de hand in de volksrepubliek?
17 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst rooien Engeland UK aardappelrooier

Inside Aardappelen

Brits aardappelareaal draait onverwacht bij

Het areaal aardappelen in Groot-Brittannië toont voor oogstjaar 2019 toch een klein plusje. Dat becijfert overheidsdienst AHDB Potato op basis van nieuwe informatie. Eerder werd het areaal op onveranderd of met een licht minnetje ingeschat.
23 September 2019
akkerbouw rusland

Inside Aardappelen

Rusland: aardappelareaal daalt, fors minder import

Rusland importeerde het afgelopen seizoen fors minder frites en pootgoed. Daarentegen daalt het areaal aardappelen in 2019. Hoe is de situatie in Rusland wat betreft de aardappelen?
20 September 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Heeft Duitse areaalexplosie wel effect?

Volgens gecorrigeerde cijfers van het Duitse statistiekbureau is het aardappelareaal dit seizoen geëxplodeerd. De vraag is echter of dit forse areaal ook een enorme opbrengst met zich meebrengt. In de Duitse teeltgebieden in het westen, noorden en oosten blijft het zeer droog.
3 Augustus 2019
aardappelen aardappelperceel Verenigde Staten beregening

Inside Aardappelen

Hoe groeien de aardappelen in Amerika?

Het USDA heeft voorlopige cijfers bekend gemaakt over het aardappelareaal in de Verenigde Staten. Hieruit blijkt dat vooral het aandeel vroege aardappelen toeneemt. De hoofdoogst voor fritesverwerking blijft stabiel, al doet de opbrengst dat niet als gevolg van het weer.
23 Juli 2019
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Nieuws Landbouwtelling CBS

Uienareaal breekt records, fors meer aardappelen

Dit jaar worden, net zoals in 2017 en 2018, in Nederland meer aardappelen en uien geteeld. Daarnaast toont ook het areaal tarwe een stijging. Dat blijkt vrijdag 28 juni uit de voorlopige areaalcijfers, die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op de Gecombineerde opgave baseert.
28 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden