Aardappelareaal 2019

aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Inside Aardappelen

Brits aardappelareaal kiest eigen richting

terwijl het aardappelareaal in de EU-5 overal toeneemt, tonen de voorlopige cijfers vanuit het Verenigd Koninkrijk een ander beeld. De telers daar hebben anders gehandeld dan collega's op het vasteland. Zo heeft de beschikbaarheid van het uitgangsmateriaal in dit land wel een effect.
25 Juni 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Frans aardappelareaal naar beneden bijgesteld

Cijfers van de Franse organisatie UNPT tonen aan dat het areaal consumptieaardappelen in het land lager uitpakt dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit de cijfers die UNPT en CNIPT samen hebben opgesteld. Hoe valt deze correctie uit?
17 Juni 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Areaalprognose NEPG verandert opmerkelijk

De North-Western European Potato Growers (NEPG) heeft een nieuwe prognose voor het aardappelareaal gepubliceerd. Uit deze prognose blijkt dat het areaal fors omhoog is bijgesteld. De organisatie verwacht namelijk het grootste areaal ooit.
5 Juni 2019
aardappelen akkerbouw aardappelperceel belgie

Inside Aardappelen

Aardappelareaal België blijft verbazen

Nu definitieve areaalcijfers voor Vlaanderen gepubliceerd zijn, spreekt aardappelproefcentrum PCA de verwachting uit dat het aardappelareaal de grens van 100.000 hectare in 2019 kan bereiken. Echter, vooralsnog ontbreken de exacte cijfers voor Wallonië.
15 Mei 2019
aardappelen aardappelperceel ruggen voorjaar

Inside Aardappelen

Aardappelareaal Duitsland groeit met 8.000 hectare

Het Duitse statistiekbureau Destatis heeft een eerste schatting van het aardappelareaal voor oogstjaar 2019 gepresenteerd. In die schatting verwacht het dat het Duitse aardappelareaal...
14 Mei 2019
aardappelen aardappelbewaring Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Canadese schuren leeg voor einde seizoen

De aardappelvoorraad in Canada ligt op het moment 17% lager dan 1 jaar eerder. Daarbij moet voornamelijk de verwerkende industrie schrapen om aan voldoende aardappelen te komen. De bewaarschuren zijn leeg voordat het nieuwe seizoen zich aandient.
13 Mei 2019
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Daalt aardappelareaal in Polen in 2019 opnieuw?

Net als in Noordwest-Europa, heeft de Poolse aardappelsector een extreem en gortdroog jaar achter de rug. Dit tekende het afgelopen seizoen, maar werkt tevens door in het huidige jaar. Verschillende factoren zetten namelijk een rem op de groei van het areaal.
10 Mei 2019
aardappelen aardappelperceel ruggen spuiten gewasbescherming frankrijk

Inside Aardappelen

Aardappelteelt Frankrijk stijgt explosief

Franse telers breiden het aardappelareaal in 2019 flink uit. De trend van de afgelopen jaren krijgt hiermee extra vaart. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Franse ministerie van Landbouw.
26 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden