Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Christianne van der Wal

Achtergrond Christianne van der Wal

Papieren geklets, daar is de stikstofminister niet van

Iemand die niet houdt van 'pappen en nathouden' en knopen durft door te hakken. Een belronde langs Gelderse Statenleden leert dat we met Christianne van der Wal, nu nog gedeputeerde van Gelderland, een minister van Stikstof en Natuur krijgen die (naast prettig in de omgang) een aanpakker is. Eigenschappen die ze als stikstofminister goed kan gebruiken.
4 Januari 2022
Henk Staghouwer

Politiek Kabinet Rutte IV

Henk Staghouwer wordt minister van Landbouw

Henk Staghouwer (ChristenUnie) wordt de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in het nieuwe kabinet Rutte IV. Staghouwer, die daarmee Carola Schouten opvolgt, is nu nog gedeputeerde van de Provincie Groningen. Volgens Gert-Jan Segers, de partijleider van ChristenUnie, gaat Staghouwer het beleid van zijn voorganger Schouten voortzetten.
30 December 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Nieuw kabinet

CU levert weer minister Landbouw, VVD Stikstof

De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wordt in het nieuwe kabinet opnieuw ingevuld door ChristenUnie. De nieuw in het leven geroepen minister voor Natuur en Stikstof wordt een VVD'er.
30 December 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Kabinetsformatie

Mogelijk extra minister Stikstof en Natuur bij LNV

In het nieuwe kabinet komt waarschijnlijk een extra minister voor Stikstof en Natuur op het landbouwministerie. Dat weet de Telegraaf te melden. Ook voor andere grote opgaves, die deels met de stikstofproblematiek samenhangen, komen mogelijk nieuwe ministersposten: Wonen en Ruimtelijke Ordening (ministerie van Binnenlandse Zaken) en Klimaat en Energie (Economische Zaken).
10 December 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws Marktbescherming

Nieuwe wet van kracht tegen oneerlijke handel

De Wet Oneerlijke Handelspraktijken (OHP) in de landbouw- en voedselketen treedt maandag 1 november in werking. Onder ander boeren krijgen door deze wet extra bescherming tegen grotere partijen in de keten en dat moet de onderhandelingspositie versterken.
1 November 2021
Carola Schouten

Opinie Geesje Rotgers

Hoe overheid stikstofkritiek poogde te verstikken

Niet echt een verrassing, maar wel ontluisterend om te lezen. Hoe de overheid probeerde om Jaap Hanekamp en mij aan banden te leggen. Omdat wij kritisch schreven over stikstof.
31 Oktober 2021
koeien koeienstal

Nieuws Stikstof

Ministerie: Door uitbreiding niet massaal meer uitstoot

Hoewel honderden vergunningen zijn afgegeven voor uitbreiding van veehouderijen bij natuurgebieden, betekent dat niet dat al die bedrijven nu per definitie meer stikstof uitstoten. Dat laat het ministerie van Landbouw weten in een reactie aan Boerenbusiness op artikelen die vanochtend in NRC stonden en waarin deskundigen zeggen dat de natuur door de uitbreiding extra schade heeft opgelopen.
25 Oktober 2021
rechtspraak rechtzaak

Nieuws Data

Boer hoeft data niet zomaar af te staan

Een privaatrechtelijke organisatie, zoals de Branche-organisatie (BO) Akkerbouw mag niet zomaar allerlei data opeisen van sectorgenoten. Ook mag het ministerie van LNV, alleen onder strikte voorwaarden data van boeren delen. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.
20 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden