Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Boerenbusiness

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021
boer klompen boerenprotest

Nieuws Politiek

Communicatie over LNV Community 'ongelukkig'

De oproep van het Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan boeren zich aan te melden voor de LNV Community heeft voor onrust gezorgd. Onder andere de Producenten Organisatie Varkens (POV) en Farmers Defence Force (FDF) lieten zich kritisch uit. Ze vinden dat het ministerie de belangenorganisaties buitenspel zet.
10 Augustus 2021
sloot

Politiek Nitraatrichtlijn

Ook een stikstofcrisis in de akkerbouw aanstaande?

De stikstofcrisis lijkt naast de veehouderij nu ook de akkerbouw zwaar te raken. Hier zit het probleem alleen niet bij de stikstofgevoelige natuur maar bij de waterkwaliteit. Om de uitspoeling van nitraat te voorkomen wordt op het ministerie van landbouw nagedacht over ingrijpen in het bouwplan van de akkerbouwer.
6 Juli 2021
boerderijwinkel Landwinkel

Nieuws Korte keten

Populariteit van de korte keten neemt met 25% toe

De korte keten wint hard aan populariteit. Inmiddels verkoopt bijna één op de zeven boeren en tuinders producten via een korte keten aan de consument, zo blijkt uit de monitor Korte ketens van Wageningen University & Research in opdracht van het ministerie van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Daarmee is het aantal agrarische bedrijven dat producten afzet via de korte keten tussen 2017 en 2020 met ruim 25% gestegen.
28 Juni 2021
akkerbouw grond grondprijs

Nieuws Grond

Geen steun pachtvisie van Rijksvastgoedbedrijf

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) onderschrijft de onlangs gepresenteerde pachtvisie van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG) en neemt daardoor afstand van het voorgestelde beleid van de minister van Landbouw, Natuur en Voedsel (LNV). Dat stelt de Bond van Landpachters en Eigen-Grondgebruikers (BLHB).
3 Juni 2021
transport kalf veevervoer

Nieuws Kalverhouderij

Kalverhouderij verder in het nauw gedreven

De kalverhouderij wordt alsmaar verder in het nauw gedreven. Een onderzoek, in opdracht van het ministerie van Landbouw, toont dat de kalvermesterij zoals die nu wordt vormgegeven, op termijn moet verdwijnen. In de toekomst moeten de kalveren langer of helemaal bij de melkveehouder blijven en wordt import aan banden gelegd. Dat schrijft NOS, die een conceptversie in handen heeft.
15 Maart 2021
euro graan - agri

Nieuws Banken

LNV spreekt banken over financiering PAS-melders

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is met banken in gesprek over het verstrekken van financiering aan PAS-melders. Dat zei Carlijn van Gulpen, programmamanager 'meldingen en overige knelgevallen' bij het ministerie maandag 10 maart tijdens een webinar van LTO Nederland en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) onder de titel 'De Stikstofwet, hoe nu verder?'
11 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Stikstofwetgeving

PAS-melder kan bezwaar maken tegen openbaring

De Raad van State heeft vorige maand bepaald dat gegevens van PAS-melders openbaar moeten worden gemaakt. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en LTO Nederland hebben zich actief verzet tegen de openbaring van deze persoonlijke gegevens, maar uiteindelijk tevergeefs. Het ministerie heeft PAS-melders daarom nu een brief gestuurd met hoe zij zich kunnen verzetten tegen openbaring.
24 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden