Dossier Glyfosaat

spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Frankrijk financiert boer die glyfosaat uitbant

De Franse overheid wil financiële steun verlenen aan boeren die het gebruik van glyfosaat uitbannen, zo laat het ministerie van Landbouw weten. President Emmanuel Macron ziet het als laatste mogelijkheid om het gebruik van het middel zo snel en zoveel mogelijk in te perken, nadat een totaalverbod eerder mislukte.
9 December 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Onkruidbestrijding

Nieuws Gewasbescherming

Ploegen? Dan geen glyfosaat meer in Frankrijk

Slechts 3 dagen nadat Franse akkerbouwers te horen kregen dat ze vanaf 2021 weer over met neonicotinoïden gecoat bietenzaad kunnen beschikken, kwam de beslissing dat de Franse overheid het gebruik van glyfosaat sterk gaat reguleren. Vooral akkerbouwers die ploegen kunnen straks niet meer terugvallen op de herbicide.
12 Oktober 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Onkruidbestrijding

Nieuws Glyfosaat

Gezondheidsraad in België wil snel ban op glyfosaat

De Hoge Gezondheidsraad in België adviseert een geplande, gecontroleerde en progressieve afbouw van het gebruik van glyfosaat in België. Volgens de raad moet het gebruik voor het einde van 2022 stopgezet worden en tegelijkertijd wil het dat het vinden van een alternatief gestimuleerd wordt.
5 September 2020
Glyfosaat

Nieuws Gewasbescherming

Oostenrijk mag glyfosaat niet verbieden

Oostenrijk zou als eerste Europese lidstaat een totaalverbod op glyfosaat invoeren. De Europese Commissie heeft laten weten niet akkoord te gaan met dit voorstel.
19 Augustus 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Meer en meer gemeenten verbieden glyfosaat

In 2017 verlengde de Europese Commissie het gebruik van glyfosaat met 5 jaar en gaf het de opdracht aan 5 landen verder onderzoek te doen naar glyfosaat. De resultaten moeten in 2022 de basis leggen voor een nieuw besluit. Voor veel provincies én gemeenten duurt dat echter te lang, zij nemen steeds vaker het heft in eigen hand.
6 Augustus 2020
Bayer

Nieuws Bayer

Glyfosaat-zaken kosten Bayer miljarden

De verschillende rechtszaken rondom glyfosaat en het middel RoundUp hebben het Duitse chemieconcern Bayer miljarden gekost, zo tonen nieuwe cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar aan. Ook de coronacrisis heeft zijn weerslag op het bedrijf.
4 Augustus 2020
Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Duitse zuivelaar zet verbod op glyfosaat en non EU-voer

De Duitse zuivelverwerker Schwarzwaldmilch heeft aangekondigd per 1 juli een verbod op glyfosaat en op aankopen van eiwitvoeder buiten Europa te hanteren voor haar leden. Het verbod is onderdeel van uitgebreide duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van landbouw, milieu en klimaat.
2 Juli 2020
gewasbescherming Bayer

Nieuws Gewasbescherming

Bayer schikt met miljarden in Roundup-zaak

Gewasbeschermingsmiddelengigant Bayer heeft een schikking getroffen in de rechtszaken rond onkruidverdelger RoundUp. Het concern komt met ruim $10 miljard over de brug richting de aanklagers in de VS die menen kanker te hebben gekregen van het middel.
25 Juni 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox