Dossier Glyfosaat

Glyfosaat Roundup

Nieuws Glyfosaat

Duitse zuivelaar zet verbod op glyfosaat en non EU-voer

De Duitse zuivelverwerker Schwarzwaldmilch heeft aangekondigd per 1 juli een verbod op glyfosaat en op aankopen van eiwitvoeder buiten Europa te hanteren voor haar leden. Het verbod is onderdeel van uitgebreide duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van landbouw, milieu en klimaat.
2 Juli 2020
gewasbescherming Bayer

Nieuws Gewasbescherming

Bayer schikt met miljarden in Roundup-zaak

Gewasbeschermingsmiddelengigant Bayer heeft een schikking getroffen in de rechtszaken rond onkruidverdelger RoundUp. Het concern komt met ruim $10 miljard over de brug richting de aanklagers in de VS die menen kanker te hebben gekregen van het middel.
25 Juni 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

Documentaire legt anti-glyfosaatlobby bloot

Het gebruik van glyfosaat ligt al enkele jaren onder een maatschappelijk vergrootglas. Een verbod dreigt door een stevige anti-glyfosaatlobby die vaak voorbij gaat aan wetenschappelijke feiten. Met de documentaire 'Glyphos-hate' wil onderzoeksjournalist Hidde Boersma de krachten achter deze discussie blootleggen.
17 Juni 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

Provincie Noord-Holland verbiedt gebruik glyfosaat

Boeren die grond pachten van de Provincie Noord-Holland, mogen daarop geen glyfosaat meer gebruiken. Vanaf 1 november geldt een verbod voor de nieuwe pachtcontracten.
28 Mei 2020
aardappelen pootgoed Agrifoto loofdoding

Nieuws Gewasbescherming

Afzet gewasbescherming 11,2% gedaald

In 2018 is in Nederland 11,2 procent minder gewasbeschermingsmiddel verkocht dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
27 Maart 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup

Nieuws Gewasbescherming

'Gebruik glyfosaat alleen als uiterst redmiddel'

Veehouders en akkerbouwers worden door LTO opgeroepen om glyfosaat alléén te gebruiken ter bestrijding van (wortel)onkruiden. Ook is het belangrijk niet te lang te wachten met het inwerken van het vanggewas.
19 Maart 2020
spuiten gewasbescherming Glyfosaat Roundup Agrifoto

Nieuws Gewasbescherming

Glyfosaatverbod in pachtcontract onwettelijk

De Gemeente Gilze en Rijen in Noord-Brabant gaat in hoger beroep tegen een besluit van de Grondkamer. De gemeente had namelijk in de gemeentelijke pachtgrondcontracten een verbod op het gebruik van glyfosaat opgenomen. De Grondkamer heeft deze eis vernietigd.
3 Februari 2020
gerst Glyfosaat Roundup Agrifoto groenbemester

Nieuws gewasbescherming

Luxemburg wordt eerste EU-land zonder glyfosaat

In Luxemburg is het gebruik van glyfosaat vanaf 1 januari 2021 verboden. Daarmee is Luxemburg het eerste land in de Europese Unie (EU) dat de onkruidverdelger daadwerkelijk verbiedt, nadat Oostenrijk het geplande verbod heeft ingetrokken.
22 Januari 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief