Aardappelopbrengsten 2019

aardappelen Innovator

Inside Aardappelen

Derde hittegolf nekt nagroei aardappelen

Zowel Nederland als België kreeg eind augustus opnieuw met een hittegolf te maken. Welke gevolgen heeft dit voor de toch al uitgeputte aardappelpercelen? Nieuwe proefrooicijfers geven een indicatie van de nagroei.
3 September 2019
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Proefrooiing VTA scoort bovengemiddeld

De aardappelgewassen van VTA-telers brengen gemiddeld 9% meer op dan het 5-jarig gemiddelde. Dat meldt de Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) naar aanleiding van de proefrooiingen die half augustus zijn uitgevoerd.
2 September 2019
aardappeloogst

Nieuws Aardappeloogst 2019

MARS: Aardappeloogst scoort benedengemiddeld

In het MARS-bulletin van de maand augustus, opgesteld door de Europese Commissie, wordt de Europese aardappeloogst in veel landen lager ingeschat ten opzichte van het gemiddelde. Hitte en droogte zijn hier de veroorzaker van.
27 Augustus 2019
aardappelen aardappeloogst oogsten consumptieaardappelen

Inside Aardappelen

Kan Wallonië achterstand nog inhalen?

De Belgische proefrooicijfers van de instituten Fiwap, Carah, PCA en Inagro tonen een opvallend beeld. De bemonsterde aardappelopbrengst in Vlaanderen en Wallonië laat 2 totaal verschillende situaties zien. Kan het Franstalig deel zich nog optrekken aan de noorderburen?
20 Augustus 2019
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Waar stevent de Franse aardappelopbrengst op af?

Net zoals veel andere Europese landen, is het ook in de Franse aardappelteeltgebieden warm en droog geweest. De gevolgen daarvan zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. Welke gevolgen heeft dit voor de hoofdoogst consumptieaardappelen?
14 Augustus 2019
aardappelen aardappeloogst oogsten

Inside Aardappelen

Deze cijfers bepalen de aardappelprijs van 2019

De aardappelmarkt voor seizoen 2019/2020 wordt momenteel ingesnoerd door 2 factoren: De weersverwachtingen en een uitbreiding in het areaal consumptieaardappelen. Hoe zwaar wegen deze factoren en bij welk punt kantelt de stemming in de markt?
13 Augustus 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Welk beeld schetsen Belgische proefrooicijfers?

In België zijn de eerste cijfers aangaande de opbrengst van de hoofdoogst in Vlaanderen en Wallonië bekend gemaakt. Hoe vergaat het de fritesaardappelen, hebben ze geprofiteerd van de neerslag en hoe staat het met doorwas?
5 Augustus 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Poolse aardappeloogst kent tweede ramp op rij

Na een extreem droog jaar in 2018 oogstten akkerbouwers in Polen zeer weinig aardappelen. Het bleef droog, waardoor het jaar 2019 mogelijk op een nog grotere ramp uitdraait. Ondanks een flinke areaaluitbreiding, is de oogst dit seizoen nog kleiner.
2 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden