DCA Spotnotering

ijs

Inside Melk

Zuivelmarkt in vakantiedip, noteringen dalen

De Noordwest-Europese zuivelmarkt verkeert deze week in een heuse vakantiedip. Dankzij een hogere melkaanvoer dan gedacht, een lagere vraag dan verwacht en feestdagen in Polen, Duitsland en Italië kijken de DCA zuivelnoteringen deze week vooral naar beneden. Wordt hiermee de trend voor de komende weken gezet?
3 Juni 2021
room Boerenbusiness

Inside Melk

Zuivelmarkt ziet het zonnig in, maar wacht op de zon

De zuivelhandel ziet de Europese zuivelmarkt voor de komende maanden zonnig in, zeker als de zon zich na dit relatief koele voorjaar eindelijk eens een keer goed laat zien. Tot die tijd zetten de DCA zuivelnoteringen, zoals deze week, kleine stappen vooruit. Uitgezonderd room, waarvan de notering deze weel sterk opliep. Daardoor staat room op een bijzonder prijsniveau.
20 Mei 2021

Podcast Zuivel

Blijft zuivelmarkt komende weken koersvast?

Pasen, de coronamaatregelen en de melkaanvoer in Noordwest-Europa vormen een rode draad in de prijsvorming van de diverse producten op de zuivelmarkt. Wat dit betekent voor de DCA-zuivelnoteringen van deze week 10, vertelt Eric de Lijster in deze podcast.
12 Maart 2021

Podcast Melk

Melkveehouder geeft de zuivelmarkt duwtje in rug

Pasen, de coronamaatregelen en de melkaanvoer in Noordwest-Europa vormen een rode draad in de prijsvorming van de diverse producten op de zuivelmarkt. Wat dit betekent voor de DCA-zuivelnoteringen van deze week 10, vertelt Eric de Lijster in deze podcast.
11 Maart 2021

Inside Melk

Room trekt sprintje, ook kaas weer in het groen

De room- en boterprijzen blijven opwaarts bewegen door een goede vraag in aanloop naar Pasen. Ook de kaasprijzen zitten deze week in de lift. Kortom: een positieve week voor de zuivelmarkt. Redacteur Chanti Oussoren vertelt hierover meer in deze podcast over de zuivelmarkt.
25 Februari 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Corona lijkt zuivelmarkt naar beneden te trekken

Hoewel de tweede coronagolf zich al enige tijd in Nederland en de Europese Unie (EU) beweegt, hielden de noteringen op de zuivelmarkt aardig stand. Deze stabilisatie is voorbij, nu er flink druk is gekomen op de noteringen van met name kaas en melkpoeder. Dat lijkt een opmaat voor de komende weken.
29 Oktober 2020
noteringen beurs Coronavirus

Inside Melk

Zuivelmarkt bijna in een intelligente lockdown

Op de Nederlandse zuivelmarkt is het onzekerheid troef als gevolg van de tweede coronagolf, door sommigen al omgedoopt tot coronatsunami, in ons land. Dit heeft de handel deze periode in een soort intelligente lockdown gemanoeuvreerd.  Kopers plaatsen enkel de hoogstnoodzakelijke orders en verkopers dringen niet aan. Wat doen de DCA-zuivelnoteringen?
22 Oktober 2020
akkerbouw uien

Nieuws Uien

DCA komt met 2 nieuwe noteringen van uien

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, presenteert op donderdag 14 november 2 nieuwe noteringen voor gele uien. Het gaat om de DCA Spotprijs Uien (DCA-SU) en de forward prijzen voor de uien (DCA-SUF). De noteringen worden vanaf morgen elke donderdag gepubliceerd op Boerenbusiness.nl.
13 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden