Shutterstock

Nieuws Uien

DCA komt met 2 nieuwe noteringen van uien

13 November 2019 - Redactie Boerenbusiness

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, presenteert op vandaag (woensdag 13 november) 2 nieuwe noteringen voor gele uien. Het gaat om de DCA Spotprijs Uien (DCA-SU) en de forward prijzen voor de uien (DCA-SUF). Elke donderdag worden nieuwe noteringen berekend en gepubliceerd op Boerenbusiness.nl.

Dit heeft DCA-Markets bekendgemaakt. De DCA Spotnotering Uien is een gewogen gemiddelde waarde voor gele uien, gebaseerd op de beursnoteringen van Goes, Middenmeer en Emmeloord. Het betreft een van-tot prijs, waarbij de laagste en de hoogte prijs wordt genoemd. De spotprijs uien wordt vastgesteld gedurende het beursseizoen, oftewel de periode dat de regionale beursnoteringen worden samengesteld.

De spotnotering past in de strategie van DCA-Markets om de markten van agrarische producten transparanter te maken, verklaart René van 't Riet, marktdeveloper van DCA-Markets in een verklaring. "Dat doen we nu weer door een DCA-Spotprijs voor gele uien te berekenen die representatief is voor heel Nederland en daarmee bepalend is in Europa."

Termijnstructuur van uien
DCA gaat ook wekelijks de forward prijzen voor uien berekenen op basis van de berekende spotnoteringen. De DCA-SUF laat in één overzicht de markt laat zien voor levering verderop in het seizoen, de termijnstructuur van uien zo noemt DCA het. Dit houdt in dat het bedrijf voor alle resterende maanden in het seizoen een prijs berekenen voor levering van uien op de laatste donderdag van die betreffende maand.

Dat betekent dat bovenop de spotprijs een bewaarvergoeding van €0,175 per 100 kilo wordt toegepast voor elke week die nog resteert tot levering in die betreffende forward maand. "Partijen hebben hier houvast aan en kunnen besluiten tegen deze onafhankelijk prijs onderling af te rekenen.", aldus Van 't Riet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Valse meeldauw
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelmarkt

Voorjaarsramp akkerbouw komt steeds meer in beeld

Analyse Uien

Het vertrouwen in de uienmarkt is verdampt

Analyse Uien

Kan de uienprijs terugzakken naar nul?

Marktupdate Uien

Voorbereiding nieuwe oogst uien trekt meer dan oude

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden