Vaccinatie

brazilie varkens - agri

Nieuws Varkens

Zeugenstapel Vietnam nog 25% onder pre-AVP niveau

Niet alleen China, maar ook Vietnam is druk bezig met het herstel van de binnenlandse varkensstapel die voor een groot deel werd verwoest door de Afrikaanse varkenspest (AVP). De zeugenstapel zit nog circa 25% onder pre-AVP niveau.
27 Januari 2021
china varkens - agri

Nieuws Varkens

'Nieuwe AVP-uitbraak in China door illegale vaccins'

Het is al een tijd geleden sinds China een nieuwe uitbraak van de Afrikaanse varkenspest (AVP) heeft gemeld, maar nu is het toch weer mis. Mogelijk zijn illegale vaccins hiervan de oorzaak.
22 Januari 2021
vaccin

Inside Aardappelen

Vaccin in aantocht: fysiek en termijn lopen uit elkaar

Afgelopen week steeg de aardappeltermijnmarkt voor contract 'april 2021'. De weliswaar lichte stijging staat haaks op de ontwikkeling in de fysieke aardappelmarkt, die aangeduid kan worden als rustig tot flauw.
4 December 2020
vaccin

Opinie Edin Mujagic

Coronavaccin wordt game changer, maar let op

Dat nieuws kunnen we dan ook gerust een game changer noemen, het is de doorbraak waar we met zijn allen al ruim een half jaar naar smachten. Maar let op!
16 November 2020
biggen vaccin varkens - agri

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Britten zetten stap dichter bij AVP-vaccin

Wetenschappers van het Engelse Pirbright Institute zeggen een stap dichterbij de ontwikkeling van een vaccin tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP) zijn. In een recent onderzoek overleefden alle proefdieren het proces. Ondertussen ziet Polen het virus op varkenshouderijen langzaam verdwijnen.
2 Juni 2020
banken financieel rabobank

Inside Varkens

Chinese vleesvraag trekt in tweede kwartaal weer aan

In de eerste maanden van dit jaar is de Chinese import van varkensvlees behoorlijk verstoord door het coronavirus. Volgens verwachtingen van de Rabobank zal de Chinese import van varkensvlees snel wel weer toenemen, vanwege het grote vleestekort als gevolg van Afrikaanse varkenspest (AVP).  
7 Maart 2020
vaccin

Nieuws Afrikaanse varkenspest

China test vaccins tegen Afrikaanse varkenspest

China doet klinische tests met potentiële vaccins tegen Afrikaanse varkenspest. Harbin Veterinary Research Institute heeft 2 stoffen gevonden die in laboratoriumtests immuniteit tegen de ziekte bieden. Toch kan het jaren duren voordat de vaccins praktijkrijp zijn, zo waarschuwen wetenschappers.
27 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox