Pachtnormen 2019

grond gras grasland

Opinie Alfred Jansen

Geef pachter plek in de pachtkamer

In de komende maanden wordt gesproken over het vernieuwen van het pachtstelsel. Een zeer belangrijk onderdeel van het pachtstelsel is de rechtspraak van de pachtkamers. Recent is dat nogmaals onderstreept met het (voorlopige) arrest over de fosfaatrechten.
9 Augustus 2019
financieel euro Boerenbusiness

Opinie Alfred Jansen

De pachter investeert, maar wie profiteert?

De pachters en verpachters hebben een gezamenlijk belang bij een pachtstelsel dat gunstig is voor de boer, de bodem en de biodiversiteit. Dat betekent ook dat wanneer de belangen verschillen, daar op een feitelijke manier naar moet worden gekeken. Daarom ben ik verbaasd over het recente tussenvonnis van de pachtkamer over de fosfaatrechten.
4 Juni 2019
grond euro

Nieuws Grondmarkt

Pachters wimpelen kritiek verpachters over prijzen af

De landpachters zijn niet verrast over de pachtnormen voor 2019. Zij wimpelen de kritiek van de verpachters, dat de regionormen voor pachtgebieden te laag zijn, af. Dit meldt de Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers (BLHB) maandag 3 juni in een verklaring.
3 Juni 2019
gras

Nieuws Pachtnormen 2019

Pachtprijs melkveeregio's stijgt, prijs akkerland daalt

De pachtnormen voor 2019 zijn vooral in pachtgebieden met veel veehouderij hoger. In het Zuidwestelijk akkerbouwgebied en Zuid-Limburg is de pachtnorm daarentegen stevig gedaald. Dat blijkt uit de pachtnormen voor 2019, die minister Schouten 29 mei bekend heeft gemaakt.
31 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden