Europese varkensmarkt 2020

varkens - agri

Inside Varkens

Varkensstapel EU groeit, zeugenstapel vrij stabiel

De Europese varkensstapel is vorig jaar gegroeid. Het aantal fokzeugen is daarentegen nagenoeg stabiel gebleven en noteert een marginale afname, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van de Europese Commissie.
25 Februari 2021
Robert Hoste

Interview Robert Hoste

'2020 verloren jaar voor varkenshouders'

Zelden gingen de varkens- en biggenprijzen zo hard onderuit als in de afgelopen maanden. En hoewel Robert Hoste, varkenseconoom bij Wageningen Economic Research (WUR) al jaren meedraait, heeft hij zo'n bizar jaar niet eerder meegemaakt. Wat verwacht hij van de prijsontwikkelingen in 2021? 'Het prijsherstel op de varkensmarkt kon weleens tot de zomer duren.'
18 December 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Forse groei in export Europees varkensvlees

De Europese export van varkensvlees is dit jaar gegroeid en het Chinese belang is fors toegenomen. Blijven die goede cijfers ook in de laatste maand van het jaar doorzetten nu de Afrikaanse varkenspest (AVP) een stempel drukt op de Europese varkensmarkt?
3 December 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie EU stagneert door AVP

De groei van de Europese varkensvleesproductie stagneert in 2020, zo blijkt uit een recent rapport van de Europese Commissie. De verwachting is dat de totale productie over 2020 een daling laat zien.
7 Oktober 2020
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Halfjaarlijkse exportcijfers varkensvlees flink omhoog

Over de eerste 6 maanden van het jaar ligt de Europese varkensvleesexport wederom hoger dan vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van Eurostat. De uitvoer richting China blijft de groeistimulans voor de totale Europese varkensvleesuitvoer.
24 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Varkens

Varkensprijs nog aan ketenen gebonden

En weer sluit de varkensmarkt een week af met onveranderde prijzen. De zo gehoopte beweging naar boven lijkt maar niet van de grond te komen. Hoe zijn de vooruitzichten naar week 35 toe, nu 1 Nederlandse slachterij zijn China erkenning weer terug heeft?
21 Augustus 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Stap omhoog voor Europese varkensvleesexport

Europa heeft haar exportaandeel van varkensvlees ook over de eerste maanden van dit jaar weten te vergroten. Zowel de exporthoeveelheid als de exportwaarde zijn hoger uitgekomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het Chinese aandeel hierin is wederom toegenomen.
27 Juli 2020
banken financieel rabobank

Nieuws Prognose Rabobank

Rabobank past prognose varkensvleesproductie aan

Rabobank heeft haar prognose voor de wereldwijde vleesproductie naar beneden bijgesteld. De impact van de coronacrisis zal naar verwachting langdurig zijn en er worden daarom volatiele wereldwijde handelsvoorwaarden verwacht, zo schrijft Rabobank in haar derde kwartaalupdate van 2020.
23 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden