Europese varkensmarkt 2020

slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

EU-varkensvleesproductie in maart gestegen

De Europese varkensvleesproductie heeft in maart niet veel te lijden gehad onder de coronacrisis. De varkensvleesproductie kwam hoger uit dan de productie van vorig jaar.
9 Juli 2020
china varkensvlees

Inside Varkens

Wat deed de Chinese invoer van varkensvlees in mei?

De Chinese importcijfers zijn nog steeds van ongekende hoogte, over de maand mei ligt het importvolume van China 86% hoger dan vorig jaar, zo blijkt uit de douanegegevens. Rabobank verwacht dit jaar zelfs een nieuw record.
24 Juni 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Duitse varkensprijs stabiel, Spanje trekt sprintje

Duitse varkensprijs (VEZG) blijft deze week wederom ongewijzigd. Ook de Europese prijzen zijn over het algemeen stabiliserend maar de Spaanse varkensprijs stijgt en loopt verder uit in de prijsvergelijking.
10 Juni 2020
varkenshouderij biggen varkens - agri

Inside Varkens

Duitse varkensprijs voor derde week op rij stabiel

De Duitse varkensprijs (VEZG) houdt de stabilisering van vorige week vast wat zorgt voor enige rust op de markt. De varkensprijzen in Europa zijn nog wel wat fluctuerend en Denemarken verliest haar koppositie deze week aan Spanje.
3 Juni 2020
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Nieuw record in 2020 voor EU-varkensvleesproductie

De EU zal naar verwachting in 2020 een nieuw record aan varkensvlees gaan produceren. In deze verwachting zal de Spaanse slachting de Duitse slachting, welke momenteel koploper is, van de troon gaan stoten.
10 Maart 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Teveel onrust voor hogere varkensprijs

Het is onrustig op de varkensmarkt. Nadat de noteringen begin 2020 flink zijn afgewaardeerd, leek er weer ruimte voor opwaartse bewegingen te zijn. Slachterijen zijn echter zeer terughoudend, vanwege de uitbraak van het coronavirus in China. 
31 Januari 2020
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Stabilisatie zichtbaar op Europese varkensmarkt

Op de Europese varkensmarkt is deze week voor het eerst in lange tijd weer stabilisatie zichtbaar, zo blijkt uit de nieuwste prijsvergelijking van de Duitse belangenbehartiger ISN. Alleen de Spaanse varkensprijs weet nog een kleine stap naar boven te zetten.
18 December 2019
varkensvlees vlees

Inside Varkens

Britten gaan in 2020 meer varkensvlees produceren

AHDB Pork verwacht dat het Verenigd Koninkrijk in 2020 meer varkensvlees gaat produceren, als gevolg van de toegenomen varkensstapel. De productie stijgt daardoor wellicht voor het tweede jaar op rij. Het onderzoeksbureau verwacht overigens ook dat het aanbod begin volgend jaar beperkt zal zijn.
6 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden