Janusz Wojciechowski

Brussel EuropeseUnie Europa EU

Politiek GLB

Onderhandelingen over nieuw GLB lopen stroef

In Brussel zijn de onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) in volle gang. De vraag die nu centraal staat is hoe het budget van €387 miljard (een derde van de EU begroting) de komende jaren wordt verdeeld.
27 Mei 2021
financieel EuropeseUnie Europa euro

Nieuws Europa

Landbouw profiteert van vrijhandel

Volgens een nieuwe Europese studie die dinsdag 26 januari is gepubliceerd, heeft de EU-handelsagenda een positief effect op de agrovoedingssector. Naar verwachting zullen handelsovereenkomsten zorgen voor een aanzienlijke stijging van de uitvoer van landbouwproducten en een beperktere toename van de invoer. Per saldo levert dat een positieve handelsbalans op.
27 Januari 2021
Janus WOJCIECHOWSKI

Nieuws Europese Commissie

Landbouwcommissaris met hakken over sloot geslaagd

Janusz Wojciechowski kan toch landbouwcommissaris worden. Eerder was het Europees Parlement nog ontevreden over zijn optreden tijdens zijn hoorzitting. Voor de agrarische sector is behalve Wojciechowski ook Frans Timmermans, de kandidaat voor het commissariaat Klimaat belangrijk. 
8 Oktober 2019
Janus WOJCIECHOWSKI

Achtergrond Europese Commissie

Dit is Brussels nieuwe landbouwkopstuk

De nieuwe samenstelling van de Europese Commissie is op 10 september gepresenteerd. De Pool Janusz Wojciechowski (64) treedt in de voetsporen van Phil Hogan en is in de komende 5 jaar de hoogste landbouwbaas in Brussel. Wie is deze man en wat zijn andere zaken die opvallen?
10 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden