Bietenprijs

suikerbieten bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs naar 78 euro, nettoresultaat iets beter

Zoals verwacht betaalt Cosun Beet Company over oogstjaar 2023 een fors betere bietenprijs uit. Die bedraagt €78 per ton bij de standaardkwaliteit van 17% suiker en 91 winbaarheid. Dat is 13% meer dan in 2022 werd uitbetaald en daarmee een nieuw record. Kijken we naar het nettoresultaat bij de gemiddelde kwaliteit, dan is de uitbetalingsprijs iets beter.
15 Februari 2024
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Britse bietentelers woedend na mager contractaanbod

Suikerbietentelers in Engeland zijn niet blij met het contract dat British Sugar ze voor campagne 2024/25 heeft voorgeschoteld. Maandenlang overlegt belangenbehartiger NFU al met de enige Britse bietverwerker, maar zonder enig resultaat. Reden voor British Sugar om het dan maar zonder steun te proberen.
2 November 2023
suikerbieten bietenhoop bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs Cosun over 2022 fors hoger richting record

Royal Cosun heeft de bietenprijs voor oogstjaar 2022 bekendgemaakt. De standaardprijs komt op €68,75 per netto ton quotumbieten bij 17% suiker en 91 winbaarheid. De bietenprijs voor de gemiddelde geleverde kwaliteit bedraagt €65,24, zo maakte de coöperatie vanochtend (8 februari) bekend via een sms aan de leden-telers.
8 Februari 2023
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Dit betalen Europese fabrieken voor suikerbieten

In heel Europa stijgen de suikerbietenprijzen flink voor 2022 en 2023. Suikerproducten hebben de sterk verbeterde suikermarkt kunnen verzilveren en dat telt door in de bietenprijs voor telers. Prijsverhogingen van 40% zijn daarmee niet ongewoon. Dat doen de Europese fabrieken met hun contracten?
15 November 2022

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Het rendement van de suikerbietenteelt ligt bij menig teler onder het vergrootglas, zeker nu de kostprijs van de teelt stijgt. Dirk de Lugt, voorzitter van coöperatie Royal Cosun, praat met Niels van der Boom over de ontwikkelingen op de suikermarkt, in het bietenteelt, het rendement en de bietenprijs. 
2 November 2022
suikerbieten bietenoogst aardappelrooier

Nieuws Suikerbieten

Suikerbietencampagne van start na goed groeiseizoen

De suikerbietencampagne is vandaag 13 september officieel van start gegaan bij Cosun Beet Company. Deze campagne moet een bovengemiddelde bietenopbrengst verwerkt worden vanwege het goede groeiseizoen.
13 September 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Cosun rekent op 'sterk verbeterde' bietenprijs

Cosun verwacht dat de bietenprijs over het lopende campagnejaar 2022 zo'n 20 tot 30% hoger ligt dan over het vorige jaar 2022. Daarmee compenseert de bietenprijs volgens het coöperatief voedingsconcern de kostenstijgingen in de teelt. Cosun meldt daarbij dat de aangesloten leden-telers voor het komende jaar meer suikerbieten kunnen inzaaien.
26 Augustus 2022
suikerbieten

Nieuws Poll suikerbieten

Bietenprijs moet hoger, strategie Cosun akkoord

Suikerbietentelers vinden een voorgestelde minimumprijs voor suikerbieten van €45 per ton te weinig. Daarentegen kan het gros zich wel vinden in de nieuwe strategie die coöperatie Royal Cosun heeft ontvouwd. Dat zijn kortgezegd de conclusies na een vragenronde onder lezers. Ondanks een hogere toewijzing neemt het areaal waarschijnlijk niet verder toe.
21 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden