John Spithoven

John Spithoven stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Spithoven: 'Transacties grond van Rijk aanvechten'

Stichting Stikstofclaim slijpt de juridische messen tegen stikstofmaatregelen van de landelijke en provinciale overheden die nadelig zijn voor boerenbedrijven. John Spithoven, voorzitter van Stikstofclaim, onthult in het tweede deel van de podcast-serie Stikstofdialogen, dat er meerdere zaken lopen.
28 December 2021
sjaak van der tak

Politiek Stikstof

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

Een uitgelekt plan om boeren in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen om de stikstofcrisis in Nederland op te lossen, zorgde afgelopen week voor veel opschudding. Het plan leek te zijn geschreven door onder meer oud-minister, oud-WUR-baas, CDA-prominent, adviseur en akkerbouwer Cees Veerman. Maar dat was niet waar, bleek later. Maar hoe zat het nou echt? En hoe moet het nu verder met het plan?
2 Juli 2021
koeien weidegang

Nieuws Stikstofcrisis

'Rolberoerte geschrokken van stikstofdeal LTO'

De eisen die zijn gesteld in het stikstofplan die LTO gesloten heeft met natuurorganisaties en ondernemersverenigingen zijn te hoog en juridisch onhoudbaar. 'Ik ben me een rolberoerte geschrokken van die stikstofdeal.'
25 Mei 2021
John Spithoven

Inside Stikstofcrisis

'Stikstofwet zet landbouw compleet op slot'

Als de wet Stikstofreductie en Natuurherstel ook door de Eerste Kamer komt, dan gaat de landbouw in ons land compleet op slot. Hiervoor waarschuwt John Spithoven van Stichting Stikstofclaim. De wet biedt volgens hem eveneens geen oplossing voor de zogeheten PAS-melders.
12 Januari 2021
John Spithoven

Interview John Spithoven

'Achter stikstofcrisis gaat gevecht om grond schuil'

De Stichting Stikstofclaim overweegt de Staat vanwege onbehoorlijk bestuur voor de rechter te dagen. “Wat de MOB kan, kunnen wij ook”, zegt voorzitter John Spithoven. “Het wordt steeds duidelijker dat de overheid de stikstofcrisis gebruikt om op een goedkope manier grond te verwerven.”
12 Maart 2020

BB TV John Spithoven

Stichting Stikstofclaim: 'Samen staan we sterk'

Stichting Stikstofclaim wil de belangen van boeren behartigen inzake het stikstofbeleid in Nederland. John Spithoven, de voorzitter van de stichting, geeft aan wat de plannen zijn en hoeveel boeren zich inmiddels al hebben aangesloten.
13 November 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox