Graanoogst 2020

stro gerstestro wintergerst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Combines rijden, wat zegt de opbrengst?

Niet alleen in de Verenigde Staten maar ook op in Europa wordt er graan geoogst. Het gaat wintergerst, die wel een voorspellende waarde heeft voor de tarweopbrengst. Met een hittegolf op komst kan de afrijping snel verlopen.
22 Juni 2020

Marktflits Granen

Vlotte tarweoogst VS werkt door op koersen

Na een regenachtige en groeizame week gaat Europa een wijdverspreide hittegolf tegemoet. Laat dit de prijzen stijgen? Een vlot verlopende graanoogst in de VS drukt ondertussen op de wereldwijde markt.
22 Juni 2020
aardappelen aardappeloogst rooien oogsten aardappelrooier

Inside Aardappel

MARS voorziet hogere aardappeloogst

De aardappeloogst pakt met name in de landen met het grootste areaal, Duitsland en Frankrijk, duidelijk hoger dan uit dan het 5-jarig gemiddelde en zeker hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit de nieuwste opbrengstprognose van het EU JRC MARS instituut.
16 Juni 2020
tarweoogst australie oogsten tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Aussies verwachten tot 75% meer tarwe

Na 3 desastreuze jaren voor Australische akkerbouwers gloort eindelijk hoop voor seizoen 2020-2021. Het tarwe-areaal is flink uitgebreid en de groeiomstandigheden zijn gunstig. Wordt hiermee een zwaar negatieve tendens doorbroken?
12 Juni 2020
tarweveld frankrijk tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Regen komt voor steeds meer tarwe te laat

Over ruim 2 maanden is de kans groot dat alweer de combines over het land rijden. Een cruciale fase voor de graangewassen breekt aan waarin vocht vereist is. Aanhoudende droogte zorgt voor lagere Europese opbrengstprognoses. De weerpremie in de tarweprijs blijft zich handhaven.
18 Mei 2020
aardappelen aardappelperceel Verenigde Staten beregening

Inside Granen&Grondstof

Recordopbrengst aan korrelmaïs verwacht

Het maandelijkse WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) verwacht een recordopbrengst aan korrelmaïs. De ramingen voor de productie van tarwe en soja laten in de verwachting van mei een wisselend beeld zien. 
13 Mei 2020
akkerbouw voorjaar tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Nieuws MARS-rapport

Droogte trekt nog geen spoor door oogstprognose

Het weer overheerst in het MARS-rapport van april. Droge omstandigheden regeren in West-Europa, nadat het een van de natste winters ooit was. De wintergewassen verkeren toch nog in een goede conditie. Het droge weer heeft wel een negatief effect op het zaaien van de zomergewassen.
28 April 2020
wintergraan wintertarwe

Inside Granen & Grondstof

MARS: Meer tarwe ondanks natte winter

Afgelopen winter was een van de warmste winters sinds het begin van meten in 1979. Het maandelijkse MARS-rapport over maart meldt dat de temperaturen bijna constant boven het langjarig gemiddelde zitten. De wintergranen zijn deze milde winter goed doorgekomen en verkeren in goede conditie.
23 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden