Granenmarkt 2020

Marktflits Granen

Granenmarkt moet terug op adem komen

De internationale termijnmarkten voor tarwe, maïs en soja hebben een hysterische maand achter de rug. November staat in het teken van terug op adem komen. Wat brengt deze maand voor de markt?
2 November 2020
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Graanprijzen kelderen door ontwikkeling coronacrisis

Nieuwe lockdowns, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de onzekerheden omtrent vraag en aanbod. Het zijn onderwerpen die de laatste periode invloed hebben gehad op de granenmarkt. Daar waar afgelopen weken een forse stijging zichtbaar was tot recordhoge prijzen, kelderen de noteringen nu hard.
29 Oktober 2020
regen nat

Inside Granen & Grondstof

MARS-rapport: droogte maakt plaats voor neerslag

De droogte heeft plaats gemaakt voor natte omstandigheden. Dat is ook terug te zien in het MARS-rapport van de Europese Commissie. De oogst is in veel landen vertraagd en de inzaai van wintergewassen kan niet overal op het gewenste moment plaatsvinden. Wat zijn de gevolgen voor de oogstprognoses van onder meer snijmaïs en korrelmaïs?
27 Oktober 2020
tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Grondstoffenmarkt voelt nu ijzersterk aan

De tarweprijs kan zich boven de €200 handhaven en de maïsprijs is zelfs geëxplodeerd. Bij dergelijke prijsniveaus is de kans op een daling steeds groter. Is dit ook aannemelijk? U leest het in deze analyse, exclusief voor abonnees.
26 Oktober 2020
wintertarwe tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

'Australië op koers voor bovengemiddelde oogst'

Na 3 jaar met een benedengemiddelde graanoogst door de droogte, ligt Australië nu op schema voor een langverwacht herstel. Daarbij komt wintergraan naar verluidt zelfs op een bovengemiddelde oogst uit. Dat schrijft Rabobank in het Australian Winter Crop Production Outlook voor seizoen 2020/2021.
26 Oktober 2020

Marktflits Granen

Voergrondstoffen blijven stevig aan de prijs

De markten voor tarwe, maïs en soja weten hun hoge prijsniveau vast te houden of zelfs verder uit te bouwen. Goed nieuws voor akkerbouwers, maar minder positief voor veehouders. De voerprijzen blijven voorlopig hoog.
26 Oktober 2020
zaaien tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Kan de tarweprijs nog verder stijgen?

In zeer korte tijd is de prijs van tarwe op de termijnmarkt in Parijs gestegen tot bijna €212 per ton. Inmiddels komt het record uit 2018 in zicht. Waar is deze prijsexplosie op gebaseerd en kan de notering dit niveau vasthouden of misschien wel verder stijgen? Ook is het een goed moment om nu na te denken over het indekken voor de oogst van 2021.
20 Oktober 2020
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Inside Granen & Grondstof

USDA: 'Eindvoorraad van tarwe, maïs en soja lager'

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft deze week de eindvoorraden voor zowel tarwe, maïs als sojabonen omlaag bijgesteld. Hoe reageren de verschillende markten op dit vierde relatief positieve rapport van het USDA?
19 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden