Contracten 2020

boos vuist boerenprotest

Nieuws Wetsvoorstel Schouten

Boer krijgt meer te vertellen op markt

Boeren en tuinders krijgen meer te vertellen op de agrarische markt. Tenminste, dat beoogt landbouwminister Carola Schouten met een nieuwe wet die ze naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het eenzijdig wijzigen door de afnemer van de leveringsvoorwaarden? Dat kan straks niet meer.
20 November 2020
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Contractprijs gehalveerd uit vrees voor foute afloop

De Poolse fritesfabriek Fritar heeft zijn lopende contractprijzen voor oogstjaar 2020 gehalveerd, zo laten telers weten. Een drastisch besluit, dat wordt genomen met een negatieve verwachting voor het komend afzetseizoen in het achterhoofd.
12 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

Accountants: contract aanvullen, niet ontbinden

Verschillende agrarische accountancykantoren waarschuwen fritesaardappeltelers om niet blindelings akkoord te geven op nieuwe voorstellen vanuit hun afnemer. Nu de compensatieregeling een feit is, wordt door de verwerkende industrie een aanpassing op het contract aangedragen.
15 Mei 2020
Coronavirus lockdown

Inside Aardappelen

In 2020 aardappelen telen voor markt die er niet is

Dat corona niet 'maar een griepje' is, is inmiddels wel duidelijk. De complete samenleving is en wordt verder ontwricht door het virus en de draconische maatregelen die in de verschillende werelddelen zijn genomen. Net als de aardappelmarkt.
18 Maart 2020
Boerenbusiness

Inside Aardappelen

De contractprijzen voor 2020/2021 op een rij

Alle Nederlandse aardappelverwerkers hebben hun vastprijscontracten voor seizoen 2020/2021 gepresenteerd. Net als vorig seizoen is sprake van een prijsverhoging. Die zit bijna volledig in de bewaarperiode, om het gemis van CIPC te compenseren. Hoe doen de 5 verwerkers dat?
21 Februari 2020
aardappelen kisten aardappelbewaring pootaardappel

Inside Aardappelen

Bewaarstrategie LWM werpt vruchten af

Aardappelverwerker Lamb Weston/Meijer (LWM) zet al veel langer in op het lang bewaren van aardappelen. Deze kennis werpt, met het verdwijnen van CIPC, zijn vruchten af. Om de stijgende bewaarkosten goed te maken wordt de contractprijs verhoogd.
14 Februari 2020
aardappelen droogte beregening

Inside Aardappelen

McCain anticipeert op kostprijsstijging

Net als alle andere aardappelverwerkers verhoogt ook McCain zijn vastprijscontracten voor seizoen 2020-2021. Naast een kostprijsstijging – als gevolg van het aangepaste middelenbeleid – speelt ook mee dat droogte de afgelopen 2 oogstjaren heeft overheerst.
10 Februari 2020
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Farm Frites beloont bewaren beter

Vorig seizoen verhoogde Farm Frites integraal zijn contractprijzen met €1,50 per 100 kilo. Vanwege een spannende aansluiting tussen de oude en nieuwe oogst – na het extreme jaar 2018 – werden de af land prijzen van primeuraardappelen fors verhoogd. Voor oogst 2020 wordt dit weer afgebouwd.
7 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden