Droogte 2020

regen

Achtergrond Droogte

Wereldwijd hopen melkveehouders op regen

2020 lijkt voor Nederland het derde droge jaar op rij te worden. Een enorme tegenvaller voor melkveehouders die al kampen met krappe voervoorraden. Niet alleen in Nederland maar ook in veel andere landen hopen melkveehouders op regen en nemen de zorg rondom de droogte met de dag toe.
5 Juni 2020
Gewastour2020 knolzetting

Gewastour Week 23

Komende neerslag van belang voor knolzetting

De aardappeltelers van de Boerenbusiness Gewastour zijn in afwachting van de hoeveelheid regen deze week. De knolzetting is begonnen en niet ieder perceel kan beregend worden om de aardappelen te voorzien van vocht. 
4 Juni 2020
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Inside Voer

Bierbostelprijs trekt verder aan, nog altijd weinig gras

Het is tijd voor regen en duidelijkheid, zo blijkt uit de ruwvoermarkt van deze week. Volgens de handelaren is de vraag niet het probleem, het aanbod producten laat wel te wensen over.
2 Juni 2020
droogte

Nieuws Droogte

Voorjaarsdroogte breekt alle records

Niet eerder was het zo vroeg in het jaar al zo droog. Tenminste, sinds de metingen in 1978 begonnen. Dat concludeert satellietbedrijf VanderSat op basis van satellietdata die aangeeft hoeveel vocht zich in de bodem bevindt. In 2018 en 2019 begon de droogte veel later, zo toont een historisch verloop.
29 Mei 2020
aardappelen akkerbouw droogte beregening

Inside Droogte

Veel aardappelen en uien staan te verdrogen

Het is droog, gort en gort droog. Met name telers die hun gewassen niet kunnen beregenen stuiten op problemen. In Zeeland is dat voor het derde jaar op rij het geval. Daar wordt nu zelfs zoet water per schip en vrachtwagen aangevoerd.
28 Mei 2020
beregening

Nieuws Droogte

Neerslagtekort hindernis voor beregenen in Zeeland

Het huidige neerslagtekort is nog nooit zo groot geweest in deze tijd van het jaar. Dat blijkt uit de droogtemonitor van de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) van vandaag. Ondertussen gelden nieuwe beregeningsverboden.
27 Mei 2020
gras

Inside Voer

Zoektocht naar gras op de ruwvoermarkt

De regen van afgelopen weekend heeft lang niet elke plaats in Nederland bereikt, dit is ook op de voermarkt te merken. De handelaren melden lichte onrust onder veehouders. Wat voor effect heeft dit op de prijzen?
27 Mei 2020
droogte

Nieuws Droogte

Alweer kreunt de landbouw onder de droogte

Waar de droogte vorig jaar en in 2018 pas in juni de kop op stak is dit groeiseizoen uniek begonnen. Na een extreem natte winter werd het droog en bleef het droog. Neerslag is een druppel op de gloeiende plaat. In de hoge en droge regio's van Nederland worden steeds meer inperkingen door waterschappen gedaan. Wat betekent dit voor de landbouw?
25 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden