Slachtcijfers 2020

slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Slachtcijfers omhoog, gewichten juist omlaag

Over de maand december lagen de slachtcijfers van runderen een stuk hoger dan vorig jaar. De slachtgewichten komen juist lager uit. Hoe bewegen de cijfers op jaarbasis?
12 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtcijfers maakten inhaalslag in december

2020 is een turbulent jaar geweest voor de varkenssector. Dit komt ook naar voren in de slachtcijfers. In december werd een inhaalslag gemaakt en lag het aantal slachtingen hoger dan in 2019. Hoe scoren de slachtcijfers over heel 2020?
7 Januari 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Rundermarkt verloopt stabiel in november

De rundermarkt houdt zich over de maand november rustig, er zit veel stabiliteit in de cijfers. De slachtingen laten een lichte daling zien terwijl de prijzen over het algemeen stabiel blijven staan. Ook de kalver importcijfers blijven aardig stabiel, op één uitschieter na.
21 December 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Slachtgewichten blijven op hoog niveau

Overal in Europa lijkt een varkensoverschot te ontstaan. Ook in Nederland is het aanbod torenhoog. Dit is terug te zien in de slachtcijfers van oktober. 
20 November 2020
slachterij rundvlees varkensvlees

Analyse Runderslachtingen

Fors meer koeien geslacht in september

Het aantal rundveeslachtingen komt over de maand september onder het 5-jarig gemiddelde uit, maar laten een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder zien. Heeft de afgeketste voermaatregel hier invloed op of zijn er andere invloeden die deze stijging aanjagen?
3 November 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Slachtcijfers varkens in september bovengemiddeld

In vergelijking met het 5-jarig gemiddelde zijn er bovengemiddeld veel varkens geslacht afgelopen september. De dieren zijn daarbij nog altijd relatief zwaar, terwijl het vleespercentage juist laag is. Hoe komen deze ontwikkelingen tot stand?
30 Oktober 2020
slachterij varkensvlees varkens - agri

Analyse Varkensslachtingen

Gemiddeld verloop voor slachtcijfers augustus

De rust lijkt enigszins teruggekeerd op de varkensmarkt. De slachtcijfers staan rond hetzelfde niveau als het 5-jarig gemiddelde en presteren ook niet beduidend minder dan vorig jaar. De varkens blijven gemiddeld zwaar, maar schommelen wel wat in vleespercentages.
8 September 2020
Danish Crown

Nieuws Varkens

Corona verstoort Duits-Deense varkensstatistiek

In Denemarken is het aantal aanwezige slachtvarkens met 11 procent gestegen in het tweede kwartaal van 2020. En in Duitsland groeide het aantal geslachte vleesvarkens in de ene deelstaat flink, terwijl de andere deelstaat juist een forse daling noteerde.
24 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden