Gewastour 2020

uien Gewastour2020

Gewastour Uien

'Uienmarkt blijft afhankelijk van export'

Dit jaar zijn voor de tweede keer op rij 7 uienpercelen gevolgd in het kader van de Boerenbusiness Gewastour. Het was een uitdagend groeiseizoen, onder meer door droogte. Welke gevolgen heeft dit gehad op het areaal en de prijs? En in hoeverre was export mogelijk nu de coronacrisis de wereld in zijn greep heeft gehouden?
24 September 2020
uien Gewastour2020

Gewastour Week 39

Einde in zicht op uienpercelen Gewastour

Het einde is in zicht op de uienpercelen van de Gewastour. Zo liggen de uien op het perceel in Wezup inmiddels op het land, zijn de uien in Kortgene eind vorige week ingeschuurd en is van het perceel in Heijen de opbrengst bekend geworden.
23 September 2020
uienoogst Gewastour2020

Gewastour Week 39

Uien inschuren op het perceel in Kortgene

Op het uienperceel in Kortgene zijn eind vorige week de uien ingeschuurd. 'De uien hebben 1 week op het land gelegen en afgelopen donderdag en vrijdag hebben we ze onder mooie omstandigheden kunnen inschuren. Ze liggen nu inmiddels allemaal binnen.'
22 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 38

Aardappelpercelen vragen meer en meer om regen

De aardappelpercelen van de Gewastour hebben steeds meer behoefte aan neerslag, met name in het zuiden van het land is de grond zeer droog. De telers van de percelen in Cuijk, Hank en Fijnaart laten zelfs weten niet te kunnen rooien als er op korte termijn geen neerslag valt. Daarnaast is het wachten geblazen tot het perceel volledig afgestorven is.
17 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 38

Uienoogst verloopt goed op Gewastourpercelen

Het rooien van de uien verloopt voorspoedig op de percelen van de Boerenbusiness Gewastour. In zowel Kimswerd, Wezup als Tollebeek is inmiddels gestart met rooien. Daarnaast is de opbrengst van het perceel in Ysselsteyn bekend.
16 September 2020
aardappelen vorstschade Gewastour2020

Gewastour Afsluitend event

2020 vol extremen, wat doet de prijs?

2020 was een jaar vol extremen. We trapten af met een kurkdroog voorjaar, daarna kregen de gewassen te lijden onder hagel en extreme buien om in augustus getrakteerd te worden op een ongekende hittegolf. Wat heeft dit met de gewassen gedaan en wat is de marktverwachting voor dit toch al bijzondere jaar? 
14 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst rooien

Gewastour Week 37

Aardappeltelers hopen eind september te rooien

De meeste aardappeltelers van de noordelijke percelen van de Gewastour hopen eind september of begin oktober te kunnen starten met rooien. Het merendeel van de aardappelpercelen is inmiddels doodgespoten.
10 September 2020
Gewastour2020

Gewastour Week 37

Uien laden op het perceel in Heijen

Het uienperceel in Heijen (Limburg) dat deelneemt aan de Gewastour is vorige week gerooid en de uien worden inmiddels verladen. 'Hoewel ik nog geen definitieve opbrengsten heb, vermoed ik dat we rond de 50 ton halen. De kwaliteit is goed, al zijn onze uien dit jaar wel minder grof dan we gewend zijn uit andere jaren.'
10 September 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox