Ruwvoertour 2020

mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 39

Droge stof percentage maïs loopt hard op

De afgelopen week is het percentage droge stof hard opgelopen op de maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour. De verklaring hiervoor zijn de hoge temperaturen van de afgelopen week die de afrijping hebben versneld.
21 September 2020
maisoogst ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 38

Volop actie op percelen Ruwvoertour

Afgelopen week is er veel gebeurd op de percelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour, zo is er gemaaid, zijn er bieten gerooid en is de eerste maïs gehakseld. Een impressie van de werkzaamheden. 
16 September 2020
ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 37

Zo veel drogestof hebben de percelen snijmaïs

De snijmaïs in het zuiden van het land is veel rijper dan in het midden en noorden van Nederland. De maïs is op veel percelen in het zuiden bijna oogstrijp, waardoor de hakselaars daar in de loop van de week aan de slag kunnen. Dit valt op te maken uit de resultaten van de de eerste monsters van de maïspercelen uit de Boerenbusiness Ruwvoertour.
7 September 2020
mais maisoogst

Nieuws Ruwvoer

Maïsoogst barst deze week écht los

Mondjesmaat is er op de zandgronden al gehakseld, maar vanaf vandaag komt de maïsoogst zeer waarschijnlijk echt op gang.
7 September 2020
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 35

Snijmaïs heeft het zwaar te verduren

Het perceel snijmaïs van Ruwvoertour deelnemer Roel Assies uit Zeewolde heeft geen gemakkelijk jaar, de maïs kwam wel op maar groeide slecht en onlangs zijn er door harde wind en neerslag planten plat gewaaid.
28 Augustus 2020

Ruwvoertour Week 34

Maïs Ruwvoertour staat er netjes bij

De maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour staan er ondanks de droogte en wat stormschade netjes bij. Op alle percelen heeft de maïs mooie kolven gevormd.
21 Augustus 2020

Ruwvoertour Week 34

Zware neerslag zorgt voor schade aan snijmaïs

Afgelopen week zijn op veel plekken in Nederland zware buien gevallen. Op een aantal plaatsen heeft dit voor schade aan de snijmaïs gezorgd, ook een perceel van de Boerenbusiness Ruwvoertour bleef niet ongeschonden.  
19 Augustus 2020
melkveebedrijf koeien weidegang

Ruwvoertour Week 33

Naderend voerspoor nog geen effect op bedrijven

Afgelopen week is er onder de deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour een enquête uitgezet over het nieuwe voerspoor. Hoe denken de deelnemers hier over en welke aanpassingen maken zij op hun bedrijf?
14 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden