Plantaardige melk

melk zuivel Boerenbusiness

Nieuws melk

Britse waakhond verbiedt anti-melk campagne Oatley

Het Zweedse Oatly moet een reclamecampagne terugtrekken waarin wordt gesteld dat stoppen met melk drinken goed is voor de planeet. Ook mag het bedrijf niet meer zeggen dat het gebruik van haverdrank 73% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan melk.
27 Januari 2022
melkvervangers

Nieuws Melk

NZO: Niet misleiden met plantaardige ‘zuivel’

Plantaardige alternatieven mochten al geen melk, kaas of yoghurt meer heten, maar de Europese Commissie beslist deze week of dat nog een stap verder gaat. Alle verwijzing naar zuivel, zoals verpakkingen en slogans, zouden verboden moeten worden. De Nederlandse Zuivel Oranisatie (NZO) juicht dit toe.
21 April 2021
melk glas

Nieuws Food

Haver wint meeste terrein in plantaardige zuivel

Dat plantaardige vervangers van zuivelproducten flink aan terrein winnen, is vandaag de dag geen ongewone gedachte meer. De Zweedse haverdrankproducent Oatly ziet de markt zelfs zo positief in dat het de stap naar de beurs in New York heeft gezet. Ook in Nederland is haver het snelst groeiende segment als het gaat om alternatieven voor koemelk. Hoe populair zijn deze plantaardige varianten?
3 Maart 2021
vegan melkvervangers

Nieuws Plantaardige melk

Ook plantaardige melk kent haken en ogen

Plantaardige melk wordt steeds vaker verkozen boven traditionele melk. Inmiddels is er ook volop keuze als het om plantaardige alternatieven. Denk aan sojamelk, havermelk, rijstmelk, en ga maar door. Veel consumenten zien het als milieuvriendelijker alternatief, maar is dat ook echt zo? Want ook plantaardige melk kent haken en ogen.
25 Februari 2021
melkvervangers

Nieuws Plantaardige melk

Vervangt plantaardig het traditionele glas melk?

De verkoop van traditionele zuivelproducten daalt beetje bij beetje in de Verenigde Staten, met name omdat de verkoop van plantaardige zuivelproducten omhoog is geschoten. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Wordt het traditionele glas melk vervangen door haar plantaardige zusjes?
10 Februari 2021
zuivel kaas

Nieuws Plantaardige zuivel

Korteweg zet in op kaas zonder melk met Westland

Those Vegan Cowboys en kaasbedrijf Westland hebben aangekondigd tegen de zomer van 2021 een plantaardige smeerkaas op de markt te brengen. De smeerkaas wordt onder een nieuw merk verkocht waarvan de naam begin volgend jaar bekend gemaakt wordt, aldus de initiatiefnemers.
3 December 2020
melkvervangers

Nieuws Food

Populariteit plantaardige melk is blijvend

De populariteit van plantaardige zuivelproducten heeft tijdens de coronapandemie forse stappen gezet. Half maart namen de verkopen met ruim 60% toe, zo tonen cijfers van marktbureau SPINS an. Inmiddels is het groeitempo wat afgezwakt, al kan je een gemiddeld groeitempo van 17% nog altijd hoog noemen. 4 redenen waarom plantaardige melk geen eendagsvlieg is.
26 November 2020
melkvervangers

Achtergrond Plantaardig

Vlees- en zuivelvervangers groeien, maar zijn nog klein

Het assortiment vlees- en zuivelvervangers wordt met het jaar groter. Het animo vanuit de industrie stijgt, steeds meer grote internationale vlees- en zuivelverwerkers richten het vizier op de plantaardige markt. Welke ontwikkelingen zijn er gaande?
23 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden