Albert Heijn

Nieuws Retail

Albert Heijn zet stappen in klimaatdoelstellingen

27 Januari 2021

Albert Heijn heeft de CO2-uitstoot in de eigen winkels sinds 2008 gehalveerd, blijkt uit nieuwe cijfers. Daarnaast is de retailer sinds 1 januari overgestapt op 100% Nederlandse windenergie. Het bedrijf zet daarmee wederom stappen om de klimaatdoelstellingen te behalen.

Met de halvering van de CO2-uitstoot in de eigen winkels en de overstap naar 100% Nederlandse windenergie, zet supermarktketen Albert Heijn in het nieuwe jaar meteen stappen om de klimaatdoelstellingen te behalen. "Het is belangrijk dat het eten waar we zo van genieten, is geproduceerd met aandacht voor mens, dier en milieu. Wij zoeken daarom altijd naar innovatieve technieken om ons energieverbruik te minderen en de CO2-footprint te verkleinen", schrijft Marit van Egmond, de CEO van Albert Heijn, in een persbericht.

Duurzame stappen zetten
Daarmee doelt Van Egmond onder andere op het feit dat inmiddels 75% van de Albert Heijn-winkels van het gas af is en dat er zonnepanelen op de distributiecentra, het hoofdkantoor en tientallen winkels winkels. "In onze winkels hebben we daarnaast 41 kilometer aan koeldeuren en zijn ruim 310.000 LED-lampen geïnstalleerd."

De koffiebranderij die vorig jaar geopend is, en waar eveneens zonnepanelen op liggen, draagt ook bij aan het verkleinen van de milieu-impact van de supermarktketen. Zo is het energieverbruik met 14% gedaald, zakte de CO2-uitstoot met 13% omlaag en werd er 99% minder fijnstof uitgestoten.

Transport
Op het gebied van transport, waaronder ook het bevoorraden van winkels en het thuisbezorgen van de boodschappen vallen, neemt de retailer ook verschillende maatregelen om te verduurzamen. "Er rijden ondertussen meer dan 200 vrachtwagens op LNG, waarvan sinds dit januari 100 op een combinatie van LNG en 20% BioLNG. En de bezorging van de online boodschappen wordt deels gedaan met elektrische auto's die eerder op diesel reden. Stap voor stap realiseren we zo onze doelstellingen, zoals klimaatneutrale zuivel in 2021", sluit Van Egmond af.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Olie

Oliemarkt weigert duidelijk richting te kiezen

Analyse Aardgas

Brussel wil af van aardgas uit Rusland

Analyse Olie

Zorgt de hoge dieselprijs voor minder vraag?

Analyse Aardgas

Een derde van gasaanvoer uit Rusland gestremd

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief