Coronacrisis

noteringen beurs rode cijfers

Achtergrond Grondstoffen

Dit doet de omikronvariant met de grondstoffenmarkt

Al maanden spreken we van een grondstoffenrally. Die lijkt nu enigszins te bedaren. De introductie van de omikronvariant van het coronavirus speelt daar een grote rol in. Zo daalden de olieprijzen en cacaoprijzen naar het laagste niveau sinds juli. Ook sojabonen, tarwe, suiker en koffie ging omlaag. Een overzicht.
7 December 2021
haven Rotterdam containers

Nieuws Logistiek

Verstoring van wereldwijde logistiek houdt in 2022 aan

Duizenden containerschepen liggen momenteel voor de kust van Noord-Amerika, Europa en Azië te wachten op een ligplaats. De wereldwijde logistiek is verstoord, wat zorgt voor opstopping in de toeleveringsketen. Deze problemen houden ook volgend jaar aan, verwacht Rabobank.
18 November 2021
Boerenbusiness

Interview Verriet en Duteweerd

POV praat met ministerie over liquiditeitssteun

De varkenssector heeft het zwaar. Hoge kosten en lage opbrengsten maken rendabel produceren vrijwel onmogelijk. Hoe kijkt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) naar de situatie en wat kan zij doen om bedrijven te ondersteunen? In gesprek met voorzitter Linda Verriet (foto) en directeur Theo Duteweerd.
11 November 2021
Coronavirus

Nieuws Coronasteun

Agrarisch ondernemers krijgen 446 miljoen steun

Agrarisch ondernemers hebben in totaal ruim €446 miljoen coronasteun gekregen uit de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en Ongedekte vaste kosten land- en tuinbouw (OVK). Een deel van de aanvragen uit het derde kwartaal is nog in behandeling. Beide regelingen zijn nu beëindigd.
8 November 2021
slachterij vleesverwerking

Inside Varkens

Duitse slachthuizen blijven worstelen met corona

Ook deze week komt de Duitse varkensprijs niet van de plek. De vleeshandel lijkt iets gestabiliseerd, al wordt dat deels veroorzaakt door de beperkte slacht- en vleesverwerkingscapaciteit. Handelaren spreken over recente coronauitbraken in Duitsland op lokaties van Tönnies en Vion.
27 Oktober 2021
Coronavirus

Nieuws Coronasteun

Varkensbedrijf kan TVL vangen, maar begin op tijd

De huidige prijscrisis in de varkenshouderij, mede ontstaan door vraaguitval door de coronacrisis, maakt het voor een grote groep varkensbedrijven waarschijnlijk mogelijk de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aan te vragen.
12 Oktober 2021
euro Duitsland

Nieuws Varkenshouders

Duitsland breidt coronasteun landbouw uit

Duitse landbouwbedrijven kunnen langer aanspraak maken op coronasteun. De bestaande regelingen zouden oorspronkelijk eind oktober aflopen, maar worden nu tot eind dit jaar verlengd. Vooral varkenshouders kunnen waarschijnlijk geld tegemoet zien.
16 September 2021
varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Gebrek aan impuls blijft varkensmarkt tekenen

Na de zoveelste tik die de Duitse varkensprijs vorige week moest incasseren heeft de prijs nu vooralsnog een bodem gevonden. Veel reden tot optimisme is er echter niet.
8 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox