Aardappelafzet

frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Belgen verwerken minder aardappelen

De Belgische aardappelsector veel last gehad van de coronacrisis afgelopen jaar. Telers, verwerkers en afnemers zijn van de ene op andere dag getroffen door een wereldwijde lockdown. Daardoor storten de vraag van de van de horeca en food service in. De aardappelprijzen op de vrije markt kwamen in een vrij val en zakte naar het niveau van voeraardappelen. Dat werd volgens Belgapom versterkt door het besluit van de industrie om de contracten zoals afgesproken na te komen.
3 Maart 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Beperkt aanbod van vrije aardappelen

De focus heeft bij de fritesindustrie de eerste helft van dit seizoen gelegen op het nakomen van de contractverplichtingen en het in evenwicht houden van de productie en afzet. De markt ontwikkelt zich nu anders dan verwacht.
9 Februari 2021
frites

Inside Aardappelen

Nieuwe lockdowngolf desastreus voor fritesafzet

De landen die in Europa de meeste frites consumeren hebben allemaal met strenge lockdowns te maken. Met de horeca op slot mist de fritesindustrie een belangrijke afzetmarkt. Wat betekent dit voor de afzet in de laatste 2 maanden van 2020?
3 November 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

Vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard

Waar een paar weken geleden de aardappelmarkt voorzichtig optimistisch gestemd raakte, is deze stemming inmiddels helemaal weg. Hoe komt dat en wat zijn de verwachtingen?
30 Oktober 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

Wat doet een tweede golf met de aardappelafzet?

Aardappelverwerkers hebben weinig ademruimte gekregen deze zomer en herfst om te herstellen van het coronavirus. De verwerking en export is weliswaar opgekrabbeld, maar de eerder behaalde achterstand is niet ingelopen. Nu een tweede besmettingsgolf duidelijk merkbaar wordt is de vraag wat dit met de afzet doet.
15 Oktober 2020
Verenigde Staten

Nieuws Coronacrisis

Aardappelen gewild in VS tijdens coronacrisis

Van maart tot en met juni is de verkoop van aardappelen en aardappelproducten in de Verenigde Staten fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De omzet van tafelaardappelen steeg bijna 50%.
30 Juli 2020
export import

Nieuws Coronacrisis

Onorthodoxe heffing op frites dreigt in Australië

In navolging van Nieuw-Zeeland staan ook in Australië alle signalen op rood voor de import van Europese aardappelproducten tegen dumpprijzen. Vooral de invoer uit Nederland en België wordt in Oceanië met argusogen gevolgd.
30 Juli 2020
aardappelen aardappeloogst Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Telers in VS krijgen meer steun, maar niet genoeg

In vergelijking tot andere agrarische producten hebben telers van consumptie- en pootaardappelen in de VS tot nu toe weinig financiële compensatie ontvangen. USDA secretaris Sonny Perdue kondigde recent aan dat fritesaardappeltelers recht hebben op een hoger bedrag tot €5,80 per 100 kilo. Dat vinden zij onvoldoende.
17 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden