Aardappelafzet

euro economie portemonnee

Inside Aardappelen

Franse teler staat nog altijd met lege handen

Aardappeltelers in Frankrijk hebben nog steeds geen duidelijkheid over mogelijke financiële steun in het land. Het landbouwministerie heeft 9 juni aangekondigd de boeren tegemoet te komen, maar details ontbreken. De situatie verergerd ondertussen volgens belangenbehartigers.
10 Juni 2020
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelperceel ruggen grond

Inside Aardappelen

Amerikaanse telers ploegen aardappelen onder

Aardappeltelers in de Amerikaanse aardappelstaat Washington zetten noodgedwongen de cultivator in hun gepote aardappelpercelen. Nadat het gewas al was gepoot hebben fabrieken besloten om contracten te verlagen, waardoor telers nu schakelen om verdere financiële schade te beperken.
5 Mei 2020
aardappelen pootgoed Zuid-Holland aardappelen poten

Inside Aardappelen

Aardappelsector zoekt de nooduitgang

In de aardappelsector lopen op dit moment 2 discussies parallel aan elkaar. Zo is er de huidige oogst. Een donker wolk van 1 miljoen ton aardappelen hangt spreekwoordelijk boven de sector. Anderzijds is er de vraag wat te doen met oogst 2020. Alleen een wonder kan de sector nog redden, zo oogt het.
31 Maart 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel belgie

Inside Aardappel

Belpotato: coronacrisis kan doorwerken in 2021

Net als in Nederland worden ook in België vooral telers en verwerkers van fritesaardappelen hard getroffen door de coronacrisis. De Belgische ketenorganisatie Belpotato vreest dat de crisis ook gevolgen heeft voor het komende teeltseizoen 2020/21.
26 Maart 2020
aardappelen

Inside Aardappelen

NAV zoekt alternatieve aardappelafzet

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) tracht met haar leden alternatieve afzetkanalen voor hun consumptieaardappelen te zoeken. Bijvoorbeeld door directe verkoop in steden. In een ledenpeiling blijkt dat 82% van de deelnemers financiële schade verwacht door de coronacrisis.
23 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden