Stikstofrechten

koeien

Nieuws Stikstofcrisis

Piekbelasters domineren markt stikstofrechten

Het loopt nog geen storm op de markt voor stikstofrechten. Vergeleken met de markt voor dier-en fosfaatrechten is de handel veel onoverzichtelijker. Piekbelasters kunnen hier het verschil maken.
30 November 2020
koeien herfst

Nieuws Stikstofrechten

Industrie lonkt naar stikstofrechten

De markt voor stikstofrechten lijkt voorzichtig op gang te komen. Afgaande van de geluiden uit de markt, hebben de eerste kopers zicht gemeld. Deze zijn vooral afkomstig uit de industrie. Concrete transacties zijn tot nu toe niet bekend, veel is nog onduidelijk. Wat doen de vraagprijzen?
27 Oktober 2020
euro betalen economie portemonnee

Nieuws Stikstof

Zoeken naar kopers op markt voor stikstofrechten

De aankoop van kilo's ammoniak is door de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Overijssel inmiddels mogelijk gemaakt, maar (potentiële) kopers roeren zich nog niet. Mede daardoor is de prijs nog niet te vergelijken met die van fosfaatrechten per koe. 
29 September 2020
grasland platteland

Nieuws Stikstof

Excuses Van den Oever met oproep aan stoppers

Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force, heeft excuses gemaakt voor zijn uitlatingen in zijn paasbrief van afgelopen maandag. Daarin noemde hij stoppende boeren die stikstofrechten verkopen aan partijen buiten de agrarische sector 'Judassen en zwakke schakels'. Hij roept stoppers nu op de stikstofrechten vooral bij collega's aan te bieden.
15 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden