Zuivelindustrie

zuivel FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sluit fabriek en 2 poedertorens

FrieslandCampina wil de fabriek voor dagverse zuivel in Rotterdam sluiten en de productie samenvoegen met die in Maasdam. Bovendien wil het bedrijf in Leeuwarden twee melkpoedertorens dicht doen. Beide stappen passen volgens het bedrijf in de geplande overgang naar een productpakket met meer focus op toegevoegde waarde.
17 Maart 2022
sybren attema

Nieuws Bestuur

FrieslandCampina: minder en andere bestuurders

Coöperatie FrieslandCampina wil het hoofdbestuur inkrimpen van 9 naar 8 leden en het aantal commissarissen beperken van 13 naar 9 stuks. Dit gebeurt op voorstel van voorzitter Sybren Attema. Tegen het einde van het jaar zijn ook twee nieuwe boerenbestuurders en twee nieuwe externen nodig.
17 Maart 2022
veevoer melkveebedrijf koeien voerhek rusland

Achtergrond melk

Zorgen over bijzondere melkstromen door oorlog

De melkveehouderij in de EU zal volgens directeur-generaal Michael Scannel van DG Agri van de EU relatief weinig gevolgen ondervinden van de oorlog in Oekraïne. Bijzonder melkstromen worden evenwel niet in dit plaatje meegenomen.
16 Maart 2022
Frank van Stipdonk Interfood

Interview Frank van Stipdonk

'Zuivelmarkt voor iedereen op onbekend terrein'

Niemand die actief is op de zuivelmarkt, en in wezen op de hele agrarische grondstoffenmarkt, heeft meegemaakt wat daar nu gebeurt. Ook de ouwe rotten hebben er geen ervaring mee. Bijna alle bekende ijkpunten lijken opeens relatief. Frank van Stipdonk, CEO van zuivelhandel Interfood en voorzitter van Eucolait, de Europese koepelorganisatie van zuivelhandelaren, speelt de vraag over een visie op de huidige markt daarom gelijk weer terug.
14 Maart 2022
FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Februari-melkprijs zet kleine stap omhoog

De gemiddelde melkprijs in Nederland ging in februari met een klein stapje naar boven. Die stap was nog kleiner dan in januari. Dit blijkt uit een vergelijking van alle gepubliceerde prijzen door Boerenbusiness.
11 Maart 2022
sybren attema

Nieuws Melk

Attema: FrieslandCampina moet dichter bij leden staan

FrieslandCampina heeft de komende jaren een flinke opgave voor de kiezen. De coöperatie wil een bovengemiddelde melkprijs blijven betalen en ook midden in de samenleving staan. Daarbij wil ze dat betere bedrijfsresultaten worden behaald en ook het ledenvertrouwen wordt hersteld.
28 Februari 2022
kaas

Analyse Zuivelbusinesss

Goudse kaas en weipoeder iets zwakker geprijsd

De prijzen bij de vaste zuivel gingen deze week verschillende kanten op: bij de kazen gingen de prijzen voor Goudse en Edammer folie iets omlaag, terwijl die van mozzarella en Cheddar bleven oplopen. Bij de poeders was wei zwakker.
25 Februari 2022
melk zuivel

Analyse Melk

Rauwe melk en concentraat moeten veer laten

Voor het eerst sinds lange tijd laten de prijzen voor rauwe melk een veer. Ook de prijzen voor magere melkconcentraat en voor magere melk gingen deze week onderuit. Het wordt geweten aan een combinatie van extra beschikbaarheid en een reeks storingen bij verwerkers.
24 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden