MH-bespuiting

Gewastour 2021

Gewastour aardappelen - week 30

MH-bespuiting laat op zich wachten

Voor een aantal aardappeltelers is het moment aangebroken voor de MH bespuiting, in andere gebieden zijn de aardappelen er nog niet aan toe. De bespuiting komt daarmee en stuk later dan afgelopen jaren.
30 Juli 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Laat beste moment MH-bespuiting niet ontglippen

De vroegst gezaaide percelen zaaiuien zijn eind juli aan de MH-bespuiting toe; in de weken daarna volgt de grote massa. Uienexperts Kees Jacobs en Michiel van Mol adviseren telers om de spuitomstandigheden scherp in de gaten te houden. “Bij wisselvallig weer kun je zomaar het mooiste moment missen.”
29 Juli 2021
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

'Een prima bewaarui met een mooi rendement!'

Harold Hoofd uit Uithuizen heeft positieve ervaringen met uienras Motion van Syngenta. “De hardheid en huidvastheid maken van Motion een echte bewaarui. En bij het afleveren heb je prima kilo's.”
11 Januari 2021
spuiten uien

Gewastour Week 33

MH-bespuiting onzeker door tweewassigheid

De MH-bespuiting op de uienpercelen van de Boerenbusiness Gewastour is dit jaar lastig door de tweewassigheid. Wachten telers met hun bespuiting om de kleinere uien een kans te geven of spuiten ze bij de aanbevolen 10% gestreken uien?
13 Augustus 2020
akkerbouw uien uienareaal uienveld

Aangeboden door Hazera

MH bespuiting lastig door tweewassigheid

De MH besputing dit jaar kan lastiger zijn dan andere jaren door de tweewassigheid. De stand is niet egaal waardoor telers een keuze moeten maken die ervoor zorgen dat de kleinere uien te vroeg een MH bespuiting gaan krijgen.
3 Augustus 2020
Syngenta

Aangeboden door Syngenta Seeds

Timing MH bespuiting wordt een hele uitdaging

Door tweewassigheid en achterstand in ontwikkeling zal de timing van de MH bespuiting dit jaar op veel percelen een hele uitdaging worden. Goed nadenken over de bewaarbaarheid en de afzetmogelijkheden is belangrijker dan ooit. Ook de bespuiting zelf komt nauwkeurig.
24 Juli 2020
uien

Aangeboden door Hazera

Werkgroep kiemrust zoekt naar alternatief MH

Eén van de nieuwe onderzoekwerkgroepen binnen Uireka is de werkgroep 'Kiemrust'. Deze werkgroep kijkt nú al vooruit naar de toekomst op iets langere termijn en gaat op zoek naar een volwaardige oplossing om spruitvorming na oogst te beperken als alternatief voor de MH-bespuiting.  Werkgroepvoorzitter Jeroen Nijenhuis (Agrifirm): “Voor mogelijkheden en kansen kijken we ook duidelijk buiten de gewone kaders!”
22 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden