Uienmarkt 2020/2021

belastingdienst euro Boerenbusiness

Inside Uienmarkt

Op de uienmarkt staat weer 20 euro op de borden

Nu we aan het einde van teeltseizoen 2020 zitten werd er eind vorige week - voor het eerst sinds begin maart - weer €20 per 100 kilo betaald op de boer. Hebben de uienprijzen zich de afgelopen week doorgezet?
4 Juni 2021
uien

Inside Uien

Uienexport blijft constant, voorsprong loopt terug

Over exportcijfers kun je urenlang filosoferen. Wat voor de één niet goed is, beoordeelt de ander juist tegenovergesteld. Laat het zo zijn dat het exporttempo in het derde en het vierde kwartaal van het uienseizoen op een ander tempo draait; is dat per definitie 'slecht' te noemen?
2 Juni 2021
Boerenbusiness

Inside Uienmarkt

Tabaski feest zorgt voor extra uienafzet

Op de uienmarkt was lange tijd het verschil tussen de bovenkant en de onderkant van de baalprijzen groot. Doordat de vraag vanuit Afrika is toegenomen, hebben exporteurs en verwerkers de onderkant van de baalprijzen weten te verhogen.
28 Mei 2021

Inside Uien

Uienprijs naar boven, nu de overtuiging nog

Het uienseizoen voor gele uien duurt normaal gesproken nog een maand, maar wat kan er in de komende weken nog gebeuren op de markt. DCA-marktexpert Pieter Post schetst huidige verhoudingen en de verwachte ontwikkelingen.
28 Mei 2021
uien

Inside Uien

Nederlandse uien vinden gretig aftrek bij Britten

De uienexport naar het Groot-Brittannië zet een eindsprint in nu het einde van het seizoen nadert. Groot-Brittannië is al een aantal weken oprij de veruit de belangrijkste exportbestemming voor Nederlandse uien. Waarom zijn de uien zo in trek aan de andere kant van de Noordzee?
27 Mei 2021
Boerenbusiness

Inside Uienmarkt

Is de uienmarkt deze week goed voor vuurwerk?

Veel uientelers hebben uitgekeken naar deze week 20. Vorig jaar begon de uienmarkt namelijk in deze week te lopen. Is de lont de afgelopen dagen in vlam gezet?
21 Mei 2021

Inside Uien

Gaat Tabaski zorgen voor kers op uientaart?

Telers die nog uien in de bewaring hebben, putten moed uit de uiennoteringen van deze week. Maar of deze vaster gestemde houding terecht is, zet DCA-marktexpert Pieter Post uiteen. Welke rol kan Tabaski nog spelen?
21 Mei 2021
akkerbouw export uien uienexport

Inside Uien

Grootste afnemers van uien in week 17 dicht bij huis

Het exportcijfer van week 17 laat zien dat de grootste afnemers van uien in die week naast de deur zaten. Welke zijn dat en hoeveel namen ze af?
19 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden