Poolprijzen 2020/2021

aardappelen akkerbouw aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Hoe presteert de pool van 'nieuwkomer' Q-potato?

Q-potato heeft vandaag (vrijdag 23 juli) de resultaten van de pool voor consumptieaardappelen bekend gemaakt. De Q-potato consumptiepool is de voortzetting van Flevopool. Beide partijen, aardappeltelersverenging Q-potato en Q-potato Holland BV kijken terug op een moeilijk jaar, maar zijn tevreden over de samenwerking. Hoe presteert de pool?
23 Juli 2021
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside APF Eriva

Pool mét voorverkoop presteert beter dan zónder

APF Eriva heeft de poolprijs voor de oogst 2020 gisteren (dinsdag 20 juli) bekend gemaakt. De pool met voorverkoop presteert beter dan de pool zonder voorverkoop in een jaar met buitengewoon moeilijke markt.
21 Juli 2021
Nedato

Inside Aardappelen

Nedato: 10 euro verschil tussen tafel- en fritespool

Het verschil tussen de pool van fritesaardappelen en die tafelaardappelen bedraagt over oogst 2020 bij Nedato €10 per 100 kilo. Dit heeft alles te maken met de markten van deze segmenten, die zich in het coronajaar 2020 uiteenlopend hebben ontwikkeld.
16 Juli 2021
aardappelen sorteren

Inside Aardappelen

Tafelrassen scoren in pools Schaap Holland

Schaap Holland zet nette resultaten neer voor oogstjaar 2020 in hun consumptieaardappelpool. De poolprijs met voorverkoop en vooral die met bodemprijs scoren dit seizoen relatief goed. Het gaat dan om industrierassen. Dankzij de gunstige markt steken de tafelaardappelen daar qua prijs bovenuit.
9 Juli 2021
aardappelen aardappelbewaring

Inside Aardappelen

Aardappelpools krijgen het zwaar dit jaar

Met juli in aantocht maken de aardappelpools voor fritesaardappelen hun balans op. Waar komt het resultaat over oogstjaar 2020 op uit? Ondanks een enkele opleving heeft de aardappelmarkt ook veel dieptepunten gekend. Kijkend naar de verschillende verkoopmethodieken hakken die er flink in.
29 Juni 2021
pootgoed aardappeloogst

Inside Aardappelen

Vroeg verkopen pakt goed uit in pool Q-potato

Aardappelhandelshuis Q-potato Holland is content met het resultaat van de pootgoedpool over oogstjaar 2020. Door al vroeg in het exportseizoen te schakelen, kon het bedrijf in zijn jubileumjaar in een onzekere markt toch al het pootgoed uitvoeren.  
18 Juni 2021
akkerbouw tarweoogst tarwe - agri

Nieuws Granen

Wat doet CZAV graanpool in volatiele markt?

CZAV maakte zojuist (vrijdag 11 juni) de definitieve prijzen van de graanpool bekend. De coöperatie blikt terug op turbulent jaar op de graanmarkt. Hoe presteert de CZAV graanpool in deze wispelturige markt?
11 Juni 2021
uien

Nieuws Uien

Bewaarpool Agrifirm spiegelt beursprijs

Met een nipt voordeel – exclusief het ledenvoordeel – ten opzichte van de gemiddelde beursprijs in Emmeloord heeft de bewaarpool voor gele zaaiuien het seizoen afgerond bij Agrifirm Plant. Het resultaat komt op €16,50 per 100 kilo. Zo legt de pool vooral in een dalende markt een prijsbodem neer.
17 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden