Jaarcijfers 2020

Vion Food Group

Nieuws Jaarcijfers

Vion weet ondanks corona winst te verdubbelen

De coronacrisis heeft op veel ondernemingen druk gelegd, zo ook op varkensvleesproducent Vion. De omzet van het bedrijf daalde over 2020 licht, maar op de winst had de crisis geen negatieve invloed. Die is zelfs bijna verdubbeld ten opzichte van 2019.
25 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Jaarcijfers

Recordresultaat voor ABZ Diervoeding in 2020

ABZ Diervoeding heeft het jaar 2020 afgesloten met het hoogste resultaat sinds de oprichting van het voerbedrijf in 2013. Het gaat om bijna €4,2 miljoen. De helft van het resultaat wordt door middel van nabetaling uitgekeerd aan de leden.
23 Maart 2021
Lely

Nieuws Jaarcijfers

Lely behaalt recordomzet in coronajaar

Ondanks de coronacrisis heeft Lely afgelopen jaar een recordomzet behaald. Dit is volgens het bedrijf het gevolg van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. Het bedrijf groeide onder meer in Azië en Latijns-Amerika, waar de Lely Astronaut A5-melkrobot in trek bleek.
11 Maart 2021
ForFarmers Yoram Knoop

Nieuws ForFarmers

'Geen marge bij veehouder voor hogere voerkosten'

De prijzen voor voeders stijgen en voor veehouders is dat een extra uitdaging, erkent Yoram Knoop, CEO van ForFarmers. 'Boeren moeten de extra kosten vertalen in hun marge, maar die ruimte is er niet meer.'
11 Maart 2021
ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers

ForFarmers ziet daling in voerafzet en lagere omzet

Internationaal veevoerconcern ForFarmers heeft afgelopen jaar minder voer afgezet, een lagere omzet behaald en tevens zag het de brutowinst afnemen. De coronacrisis, dierziekten als Afrikaanse varkenspest en de hoge grondstoffenprijzen liggen hier volgens het bedrijf aan ten grondslag. Daarentegen komt het dividend wel hoger uit dan een jaar eerder.
11 Maart 2021
financieel euro

Nieuws Jaarcijfers

Ter Beke noteert minder omzet én nettoverlies

Voedingsmiddelenproducent Ter Beke heeft vorig jaar minder omzet gerealiseerd en noteert daarnaast ook een nettoverlies. Dat maakte het bedrijf maandag (1 maart) bekend. Daarbij stelt het overigens wel heel duidelijk dat het niet op het dividend wil korten.
3 Maart 2021
FrieslandCampina Hein Schumacher

Inside Jaarcijfers

FrieslandCampina schrapt nabetaling. Hoe komt dat?

De financiële prestaties van FrieslandCampina over 2020 zijn zo pover, dat het coöperatief zuivelconcern voor het eerst geen nabetaling op de melkprijs kan doen aan de leden. Dat scheelt een gemiddeld melkveebedrijf tussen de €10.000 en €20.000 aan inkomsten. 'Een harde boodschap', aldus topman Hein Schumacher (foto). Wat is er aan de hand?
2 Maart 2021
FrieslandCampina Frans Keurentjes

Nieuws Jaarcijfers

Lid FrieslandCampina mist ruim €10.000 aan inkomen

Melkveehouders die lid zijn van coöperatie FrieslandCampina missen over 2020 gemiddeld €10.000 tot €20.000 aan inkomsten, doordat de zuivelcoöperatie over het resultaat van 2020 geen nabetaling kan doen. 'Een fors bedrag', constateert Frans Keurentjes, voorzitter van de coöperatie. 'En er staat al druk op de sector.'
2 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden