Food

financieel euro

Nieuws Jaarcijfers

Ter Beke noteert minder omzet én nettoverlies

Voedingsmiddelenproducent Ter Beke heeft vorig jaar minder omzet gerealiseerd en noteert daarnaast ook een nettoverlies. Dat maakte het bedrijf maandag (1 maart) bekend. Daarbij stelt het overigens wel heel duidelijk dat het niet op het dividend wil korten.
3 Maart 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws Food

Duitsers: 'Is Nederlands voedsel wel duurzaam?'

Het merendeel van de Duitse consumenten vertrouwt erop dat geïmporteerde voedingsmiddelen uit Nederland veilig zijn. Dit meldt ABN Amro. Maar, als het gaat om hoe duurzaam de producten geproduceerd zijn, rijzen er vraagtekens bij de Duitsers. Volgens de bank is het belangrijk dat bedrijven investeren in het creëren van dit vertrouwen.
15 Februari 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Horecava

Trends in 2021: van horeca-abonnement tot escapisme

Van een horeca-abonnement en een dessertrestaurant tot digitale eetlust en escapisme. Dit zijn volgens Iris Kranenburg, hoofdredacteur van het tijdschrift Horeca Entree, een aantal trends voor 2021. Wat kan de horecabranche dit jaar nog meer verwachten?
5 Februari 2021
maaltijdbezorging thuisbezorgd

Nieuws Horecava

'Maaltijdbezorging blijft ook na corona populair'

Voor de bezorgservices was 2020 ook een jaar om niet te vergeten, maar dan vooral in positieve zin. Met de sluiting van de restaurants werd maaltijdbezorging booming, zo laten ook cijfers van onder andere Thuisbezorgd.nl zien. 'Inmiddels is het meer dan een 'guilty pleasure'. Daarom zal het bezorgen van maaltijden ook na de coronacrisis populair blijven', zo vertelt Joey Bloemendal van Thuisbezorgd.
4 Februari 2021
aardappelen schillen

Nieuws Horecava

'Bewust zijn van verspilling levert flink wat geld op'

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de 'Food Waste Challenge'. Met deze challenge moeten horecabedrijven zich bewust worden van hoeveel ze op jaarbasis verspillen. 'Als je je bewust bent van wat je verspilt, dan kan dat flink wat geld onderaan de streep opleveren', zo vertelt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank.
3 Februari 2021
Coronavirus horeca economie

Nieuws Horecava

'Nieuwe customer journey bestaat uit 3 stappen'

Als gevolg van de coronapandemie is de 'customer journey' in de horecabranche compleet veranderd. 'Wanneer je jouw zaak weer mag openen, moet de focus liggen op gemak', zo vertelt Jaime van 't Hoenderdaal van Lightspeed op de Horeca, die dit jaar online wordt gehouden. 'Dat is breed: van reserveringen en vooraf bestellen tot betalingen en jouw vindbaarheid.'
2 Februari 2021
Boerenbusiness

Nieuws Horecava

'Digitalisering kan bijdrage leveren aan gastvrijheid'

Digitalisering kan een bijdrage leveren aan de gastvrijheid binnen een onderneming, stelt René Eijsink, commercieel directeur bij Eijsink, tijdens de Horecava Limited. Hij bespreekt dit tijdens een webinar met Sergio Vyent, de maître in het programma First Dates.
1 Februari 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Nieuws CBS

Foodsector realiseert forse omzetgroei in coronajaar

De detailhandel heeft in 2020 een omzetgroei gerealiseerd van 5,9%. Dit is de op één na hoogste groei van de eeuw, zo meldt het CBS. De maatregelen rond het coronavirus zorgen ervoor dat de verschillen groot zijn. Zo zet de foodsector een forse groei neer, terwijl de non-foodsector een nagenoeg gelijke omzet noteert.
1 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden