Food

supermarkt Albert Heijn

Nieuws Food

'De consument wordt gamechanger in foodsector'

Dat 'coronajaar 2020' veranderingen teweeg heeft gebracht in de foodsector is inmiddels bekend, maar waaraan moet je dan precies denken? Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan van Vision on Food moet je dan denken aan meer korte ketens, de veelbesproken eiwittransitie en de culturen in Nederland. 'De consument wordt de gamechanger.'
28 Januari 2021
koken

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.
22 Januari 2021
aardappelen consumenten supermarkt

Nieuws Food

Deze thema's kenmerken de foodsector in 2021

Er is geen sector ter wereld die afgelopen jaar niet in de ban was van corona. Ook de foodketen is keihard getroffen, onder andere door de sluiting van de restaurants. In 2021 zullen we niet teruggaan naar de 'oude' situatie, zo wordt verwacht. De pandemie heeft er namelijk toe geleid dat veel consumenten op zoek zijn naar een nieuwe levensstijl. Welke zaken kenmerken de foodsector in 2021?
20 Januari 2021
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Food

Frankrijk labelt producten met een Eco-Score

Na de introductie van de 'Nutri-Score' om de voedingswaarde van een product aan te geven, neemt Frankrijk nu een tweede stap in het verduidelijken van voedselverpakkingen. Het land wil namelijk een zogenaamde 'Eco-Score' introduceren om de impact van een product op het milieu te tonen. Beide labels moeten uiteindelijk duidelijk en prominent op een verpakking staan.
15 Januari 2021
Nestle

Nieuws Food

Britten zien plantaardig dieet niet zitten

De meeste Britse consumenten zien een plantaardig dieet niet zitten, zo toont een recent onderzoek van de British Nutrition Foundation aan. Met name jongeren en ouderen zijn juist wel geïnteresseerd in het volgen van een plantaardig dieet.
14 Januari 2021
supermarkt varkensvlees

Nieuws Consumentenprijzen

Prijs voedsel in 2020 minder hard gestegen dan in 2019

De supermarktprijs voor voedingsmiddelen is afgelopen jaar gestegen, maar minder hard dan in het jaar ervoor. Dit laten nieuwe gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zien. In 2020 waren we in de supermarkten in totaal 2% meer kwijt aan voedingsmiddelen.
12 Januari 2021
export vrachtvervoer

Nieuws Food

Bezorgservices zetten grote stap in 2020

Hoewel de coronacrisis voornamelijk verliezers kent, weet een enkeling toch te profiteren van onder meer de lockdowns. Een voorbeeld zijn bezorgservices, zoals boodschappenbezorging en maaltijddelivery. De totale 'deliverymarkt' heeft over 2020 namelijk een groei neergezet van maar liefst 43,1%.
12 Januari 2021
zuivel supermarkt

Nieuws Food

'Etiket moet vermelden of een product gezond is'

De meerderheid van de consumenten vindt dat etiketten duidelijker moeten aangeven of een product gezond is of niet, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Daarnaast is ruim de helft van de Nederlanders van mening dat het aanbod in de supermarkt een stuk gezonder moet.
11 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox