Verkiezingen 2021

verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Lasten boeren nemen minst toe bij CDA en ChristenUnie

Bij het CDA en de ChristenUnie nemen de lasten voor boeren en tuinders het minst toe, bij D66, GroenLinks, de PvdA en de SP het meest. Dat meldt Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). CPB heeft op verzoek van het CDA, D66, GroenLinks, de SP, de PvdA en de ChristenUnie hun verkiezingsprogramma's geanalyseerd op effecten voor de leefomgeving. 
1 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Politiek

Supermarkten willen snel ketenwet duurzaamheid

Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) hoopt dat de nieuwe Tweede Kamer straks de Wet ruimte voor duurzaamheidsinitiatieven snel als hamerstuk aanneemt. 'Dan kunnen wij weer als industrie, boeren en retail de samenleving een stukje beter maken.' Wat doet die wet?
25 Februari 2021
Eline Vedder

Interview Eline Vedder

'Investeren voor generatie, niet één kabinetsperiode'

Eline Vedder (41) is boerin op een melkveebedrijf in Ruinerwold, bestuurslid van LTO en lid van de Provinciale Staten van Drenthe. En ze staat op nummer 23 van de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. CDA-Kamerlid Jaco Geurts doet op Twitter een oproep om haar het parlement in te stemmen, zodat zij dè landbouwwoordvoerder van haar partij kan worden. Boerenbusiness sprak met deze nieuwkomer.
25 Februari 2021
politiek DenHaag tweedekamer

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging haalt kiesdrempel in peiling niet

Hoewel BoerBurgerBeweging (BBB) op relatief veel boerenstemmen lijkt te kunnen rekenen - donderdag nog op een kwart van de kijkers van een landbouwverkiezingsdebat - is haalt de partij niet de kiesdrempel in de meest recente peiling van I&O Research. 
19 Februari 2021
verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Politici proberen elkaar te vinden in landbouwdebat

Het 'Landbouwverkiezingdebat – Voorbij de polarisatie' beloofde gisteravond (donderdag 18 februari) verder te kijken dan de tegenstellingen. Is het de partijen gelukt boven zichzelf uit te stijgen en heeft het debat een einde kunnen maken aan de polarisatie?
19 Februari 2021
zaaien biologisch groenbemester

Nieuws Politiek

Partijen nog ver uiteen bij verduurzaming

Dat de landbouw een verduurzamingslag moet maken, staat buiten kijf voor de politici van VVD, CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie. Zij namen gisteren (maandag) deel aan een verkiezingsdebat over de transitie naar een duurzamere landbouw. Hoe deze verandering moet worden ingezet en hoe snel ze moet plaatsvinden, blijft een punt van discussie.
2 Februari 2021
politiek DenHaag binnenhof

Opinie Krijn J. Poppe

Plaats en toekomst van de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Plaats en toekomst van de landbouw lijken mij een heel belangrijk thema te worden bij de kabinetsformatie, aldus Krijn Poppe.
1 Februari 2021
Jan Klink VVD

Interview Jan Klink

'Boeren zijn geen eenheidsworst'

Jan Klink (35) staat op nummer 35 op de lijst van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen. En deze boerenzoon is na de verkiezingen beoogd landbouwwoordvoerder. Wie is Jan Klink en wat kunnen we van hem verwachten als hij wordt verkozen?
30 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox