Joe Biden

Joe Biden

Nieuws Oorlog Oekraïne

VS wil graanschuur van de democratie zijn

President Joe Biden wil dat Amerikaanse boeren de productie opvoeren nu door de oorlog in Oekraïne voedselzekerheid op het spel staat. Daarom verdubbelde hij deze week de subsidie naar $500 miljoen voor extra kunstmestproductie. Ook moedigt hij akkerbouwers in de VS aan om dit jaar een volgteelt in te zaaien.
13 Mei 2022
Verenigde Staten WitteHuis WashingtonDC

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

De CEO's van de grote Amerikaanse vleesverwerkers Cargill, JBS, Tyson Foods en National Beef Packing gaan getuigen voor het Amerikaanse congres. De zitting gaat over de rundvleesmarkt en de fors gestegen prijzen voor consumenten.
14 April 2022
Joe Biden

Opinie Edin Mujagic

Bidens plan tegen inflatie gedoemd te mislukken

Het is knap hoeveel economische onzin en tegenstrijdigheid de Amerikaanse president Joe Biden in dat kleine stukje tekst wist te proppen tijdens zijn State of the Union.
2 Maart 2022
Joe Biden

Nieuws Vleesmarkt

Biden roept slachterijen op matje om hoge inflatie

Joe Biden heeft zich opnieuw uitgesproken over de vermeende marktkracht die de grote slachterijen van de Verenigde Staten hebben. De Amerikaanse president vindt dat zij een te grote vinger in de pap hebben in de totstandkoming van de prijzen voor vlees en daarom debet zijn aan de hoge inflatie in de Verenigde Staten.
17 December 2021
export containers

Inside Logistiek

Hoe de landbouwlogistiek in de VS hapert en stokt

De logistieke problemen in de Verenigde Staten stapelen zich op. De export van agrarische goederen heeft grote vertraging opgelopen en er zijn weinig signalen dat de situatie op korte termijn wordt opgelost. Tegelijkertijd begint ook de import van onder meer medicijnen een veevoer te knellen. Wat is er precies aan de hand en welk geschut trekt de Biden-regering uit de kast om uit deze crisis te komen? 
24 November 2021
slachterij vleesverwerking

Nieuws Vleesmarkt

Slachterijen VS: Regering zelf schuld van hoge prijzen

De grote vleesconcerns in de VS, waaronder JBS, Cargill en Tyson Foods, hebben in een gezamenlijke brief uitgehaald naar de Amerikaanse regering. Niet zij, maar de regering is debet aan de hoge vleesprijzen die burger voorgeschoteld krijgen.
16 September 2021
Joe Biden

Nieuws Vlees

VS helpt vleesverwerkers opboksen tegen grote 4

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden verwijt slachterijen dat de consumentenprijzen voor vlees fors zijn gestegen. De manier waarop de prijsvorming tot stand komt, moet anders volgens hem. De vleesmarkt wordt teveel gedomineerd door de vier grote vleesconcerns die forse winsten boekten tijdens de coronapandemie.
9 September 2021
Joe Biden

Opinie Joost Derks

De stille kracht van Joe Biden

De valutawereld kreeg afgelopen week een voorproefje van hoe het buitenlands beleid van de Amerikaanse president Joe Biden eruit ziet. De Russische roebel en Turkse lira moesten allebei een stapje terug doen.
18 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden