Joe Biden

dollar

Opinie Joost Derks

En daar gaat de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdagavond voor het eerst het congres toegesproken. Hij focuste onder meer op infrastructuur en het bestrijden van ongelijkheid, waarin hij flink wil investeren. Die enorme uitgaven krijgen steeds meer impact op de dollar.
29 April 2021
Verenigde Staten Joe Biden

Opinie Han de Jong

Sleepy Joe is helemaal wakker geworden

Eerst een verhoging van de winstbelasting en een internationaal minimumtarief, nu een hogere Capital Gains Tax. 'Sleepy Joe' Biden is helemaal wakker.
23 April 2021
Joe Biden

Opinie Han de Jong

Joe Biden blijft lekker bezig met geld te smijten

Zelfs een optimist als ik is nu verrast door het optimisme van ondernemers. Inflatie zit in de pijplijn en is uit de pijplijn. Joe Biden is lekker bezig met geld smijten en in Nederland verlaagt het CPB de groeiraming.
3 April 2021
Boerenbusiness

Opinie Han de Jong

Economie aan vooravond spectaculaire bewegingen

De mondiale economie staat aan de vooravond van enkele spectaculaire ontwikkelingen, al schetsen veel cijfers de komende tijd een geflatteerd beeld.
12 Maart 2021
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Nieuws Landbouwbeleid

In Biden's landbouwplan staat het klimaat op 1

Eén inauguratie en miljoenen meme's later en de democraat Joe Biden is officieel de 46e president van de Verenigde Staten. Zijn kandidaat voor de landbouwpost is een oude bekende: Tom Vilsack. In zijn eerste werkweek wordt duidelijk wat de landbouw in het land kan verwachten.
26 Januari 2021
financieel valuta dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Dollar hield zich koest onder Trump

De dollar gedroeg zich opvallend onopvallend tijdens de regeerperiode van Donald Trump. De koersschommelingen waren een stuk kleiner dan tijdens de voorgaande presidenten.
21 Januari 2021
Joe Biden

Nieuws Amerikaanse politiek

Biden wil oude bekende als nieuwe landbouwminister

Tom Vilsack wordt mogelijk de nieuwe landbouwminister onder president-elect Joe Biden. Vilsack is een oude bekende en vervulde die rol al 2 termijnen onder Obama. Vilsack is momenteel voorman van de U.S. Dairy Export Council.
14 December 2020
Joe Biden

Inside Rente

Economische effecten van Amerikaanse verkiezingen

Officieel is het nog altijd niet, maar de kans is heel groot dat Joe Biden de volgende Amerikaanse president is. De Senaat blijft hoogstwaarschijnlijk in Republikeinse handen. De uitslag van de verkiezingen is een mooi voorbeeld hoe zeer de economie en de financiële markten uit elkaar zijn gegroeid.  
13 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden