Joe Biden

Brexit Boerenbusiness USA

Opinie Joost Derks

America First, brexit second?

De verkiezingszege van Joe Biden en de zeer veelbelovende onderzoeksuitkomst van een Covid-19-vaccin bij Pfizer trokken de afgelopen dagen alle aandacht op financiële markten. Ondertussen loopt het Britse pond ook op, als reactie op een mogelijke brexit-deal.
12 November 2020
Joe Biden

Nieuws Presidentsverkiezingen VS

Matig welkom voor Biden door landbouworganisaties

Ondanks het feit dat het Amerikaanse platteland veelal achter Trump bleef staan, hebben enkele agrarische organisaties president Biden inmiddels omarmd. Zo laat National Farmers Union weten klaar te zijn voor een samenwerking met Biden en ziet ook American Farm Bureau Federation de toekomst positief tegemoet.
9 November 2020
Joe Biden

Analyse Verkiezingen VS

Wat Joe Biden in petto heeft voor Amerikaanse boeren

Joe Biden heeft de verkiezingen gewonnen en verstoot Donald Trump in januari uit het witte huis. Een zenuwslopende strijd komt daarmee ten einde. Dat het politieke beleid in de VS de komende jaren van kleur verschiet, is klip en klaar. Maar wat wil de nieuwe president precies met de landbouw? Grote combines en dikke John Deere's lijken niet in het straatje van de democraat te passen. 
7 November 2020
china McDonalds

Opinie Han de Jong

China trekt de kar, maar economie VS houdt stand

Een ware achtbaan. Dat zijn de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. De tweede lockdown lijkt economisch minder schade op te leveren. China trekt op het wereldtoneel de economische kar, maar de Amerikaanse economie houdt opmerkelijk goed stand. Ondanks de derde golf daar.
6 November 2020
melkveebedrijf Verenigde Staten

Analyse Presidentsverkiezingen

Amerikaanse boer wil Trump, maar krijgt Biden?

Amerika is verdeeld wat betreft de keuze voor een nieuwe (of blijvende) president. Wordt het Biden, of toch nog Trump? Hoe zit dat met agrarisch ondernemers in het land? Kijkend naar de kaart dan lijkt het alsof de grootste 'melkvee staten' hun pijlen richten op Biden. Verder ingezoomd ontstaat er toch een heel ander beeld.
5 November 2020
Verenigde Staten Amerikaanse verkiezingen

Nieuws Energie

Verkiezingen VS bepalen koers energiemarkt

Met nog 2 weken te gaan tot de Amerikaanse verkiezingen, stijgt de spanning wereldwijd. Als democraat Joe Biden wint, gaat er een nieuwe wind waaien. Niet op de laatste plaats op de energiemarkt. Biden laat er geen misverstand over bestaan dat hij in tegenstelling tot Trump de fossiele industrie niet zal beschermen.
23 Oktober 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden