Bedrijfsnieuws Cosun Beet Company

suikerbieten bietenoogst

Inside Suiker

Gunstig weer zorgt voor hogere suikeropbrengst

De suikerbietencampagne in Nederland is bijna halverwege. Dankzij de gunstige weersomstandigheden ziet Cosun Beet Company het suikerpercentage nog iets verder stijgen. Toch is er wereldwijd sprake van krapte op de suikermarkt met als gevolg een hoge suikerprijs.
4 November 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Foodketen

'Boer kan online zelf de supermarkt spelen'

Het online bestellen van voedsel moet de bundelingskracht zijn voor de Nederlandse agrarische sector. Boeren en tuinders kunnen het contact met de consument én burger optimaliseren, door hun aanbod lokaal via een online platform aan te bieden. 'De boer kan online zelf voor supermarkt spelen.'
12 Oktober 2021
akkerbouw stikstof percelen snelweg luchtfoto

Nieuws AgriNL

Actieplan tot het verdelen van grond stoppende boer

Elf grote bedrijven in de agrifoodsector, waaronder FrieslandCampina, Vion en Cosun, en LTO Nederland pleiten voor centrale regie voor de herverdeling van grond die vrijkomt doordat boerenbedrijven stoppen of als piekbelaster worden uitgekocht. Daarvoor is €1,5 tot €2 miljard per jaar nodig.
12 Oktober 2021
suikerbieten

Inside Suiker

Europa rekent op prima opbrengst suikerbieten

De oogst van suikerbieten in Europa is inmiddels goed op stoom. De Europese Commissie gaat uit van een opbrengst die iets boven het vijfjarig gemiddelde ligt. De verschillen tussen de lidstaten zijn echter groot en ook in Nederland lopen de regionale opbrengsten uiteen.
7 Oktober 2021
bietenoogst

Inside Suiker

Wat gaat teler merken van hoge suikerprijs?

De suikerprijs zet op de internationale beurzen een flinke stap omhoog. Door droogte en vorst in Brazilië valt de opbrengst van het suikerriet bij 's werelds grootste suikerproducent tegen. De vraag blijft mede door toepassing in biobrandstof groot en door verstoringen van de logistieke ketens zijn er regionaal zorgen over mogelijke tekorten. Gaat de Nederlandse teler dat merken in de bietenprijs?
18 Augustus 2021
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Cosun

Toewijzingspercentage bieten komend jaar hoger

Suikerbietenverwerker Cosun verhoogt het toewijzingspercentage voor teeltjaar 2022 naar 105%. Dat is 3% hoger dan dit jaar maar gelijk aan 2020.
5 Augustus 2021
suiker limako

Nieuws Cosun

Suikerhandelshuis Limako overgenomen door Cosun

Cosun Beet Company is sinds mei volledig eigenaar geworden van het internationaal handelshuis Limako. Cosun heeft de resterende 49% van de aandelen van ED&F Man overgenomen, zo meldt het coöperatief bedrijf vandaag (dinsdag 8 juni).
8 Juni 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

LTO en agrobedrijfsleven: miljarden naar platteland

LTO heeft samen met FrieslandCampina, Cosun, Agrifirm en Vion een brief geschreven aan informateur Mariëtte Hamer. Centraal daarin staat een ruimtelijke landbouwimpuls van €2 miljard voor de leefbaarheid van het landelijk gebied.
20 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden