Aardappeloogst 2021

aardappelen aardappelperceel Duitsland

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappelvoorraad kleinste sinds 2018

Aardappeltelers in Duitsland hebben fors minder aardappelen in voorraad ten opzichte van de voorgaande twee jaren. Het verschil met 2020 bedraagt ruim 400.000 ton. De kleinere voorraad is vooral te wijten aan een kleiner areaal. De opbrengst is namelijk flink verbeterd.
8 Februari 2022
uien inschuren Agrifoto2

Nieuws CBS

Minder aardappelen, meer uien volgens oogstraming

De bruto opbrengst van aardappelen oogst 2021 valt bij 11% lager uit dan vorig jaar. Dat maakte het CBS vandaag (donderdag 27 januari) bekend met de publicatie van de definitieve oogstraming. De uienoogst van 2021 is daarentegen bijna 12% groter dan vorige jaar.
27 Januari 2022

Analyse Aardappel

Markt niet onder indruk van persconferentie

De aardappelmarkt is nog niet echt onder de indruk van de coronamaatregelen. Dat komt omdat de strenge lockdown vooralsnog alleen geldt voor Nederland, zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers. Aan het contractfront blijft het ondertussen nog erg rustig. Blijft de akkerbouwer geïnteresseerd in de aardappelteelt?
20 December 2021
aardappelen Agrifoto3

Nieuws Aardappelen

Duitse aardappeloogst maakt flinke ommezwaai

Nieuwe Duitse cijfers voor de aardappeloogst van 2021 zorgen voor een verrassing. Het definitieve areaal wordt licht gecorrigeerd. Vooral de hectareopbrengst komt heel anders uit dan eerder gedacht. Wat betekent dit voor het totale volume aardappelen bij onze oosterburen?
18 December 2021
aardappelen

Analyse Aardappelen

Canadese aardappeltelers halen recordoogst binnen

De Canadese aardappeloogst komt dit jaar op een nieuw record uit. In totaal werd er 123,1 miljoen cwt aardappelen van het land gehaald, wat omgerekend 6,25 miljoen ton is. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van Statistics Canada. Het laatste record stamde uit 2003.
8 December 2021

Inside Aardappel

Aardappeltermijnmarkt matig geprijsd

De notering op de aardappeltermijnmarkt is maar povertjes als je het afzet tegen wat er op de fysieke markt gebeurt. Het gat tussen levering begin december en de termijnmarkt op levering in april is zo een €4, zegt DCA Marktexpert Edwin Burgers. Corona drukt nog steeds een stempel op de stemming voor maart, april en nog later. Is die wat voorzichtige stemming terecht?
6 December 2021

Inside Aardappel

Verwerker op strooptocht naar goede aardappelen

Kijkend naar de termijnmarktnotering voor het aprilcontract dan duidt weinig op spanning in de markt. Op fysiek vlak is weldegelijk sprake van beweging. De fritesvraag is top en daarvoor zijn aardappelen nodig. Het is voor fabrieken zaak zich van voldoende product veilig te stellen.
22 November 2021
aardappelen Verenigde Staten

Inside Aardappelen

Chauffeurstekort probleem voor Amerikaanse telers

In de Verenigde Staten is het tekort aan vrachtwagenchauffeurs groot. Er is gebrek aan 80.000 chauffeurs en dat aantal kan in de komende tien jaar verdubbelen. Een groot probleem, onder meer voor aardappeltelers in de staat Maine. Zij hebben moeite hun grote oogst weg te krijgen.
17 November 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox